שתף קטע נבחר

כפר סבא: חסל סדר בקבוקי מים בישיבות המועצה

ראש העיר יהודה בן חמו, שפועל להפוך את כפר סבא לירוקה, הורה להפסיק לרכוש מים בבקבוקים לישיבות בבניין העירייה ולהעדיף מי ברז. המטרה: חיסכון בכסף והפחתת פסולת

כאשר ממשלות אינן טורחות להשקיע בקידום יוזמות סביבתיות, מנסות עיריות ומועצות מקומיות למלא את החסר. כך קורה גם בעיריית כפר סבא, שמשקיעה לאחרונה מאמצים גדולים בהפיכת העיר לירוקה.

 

בין השאר מקדמת כפר סבא את הקמת השכונה בעלת תו התקן הירוק שנבנית בעיר, ובנוסף הצטרפה העיר לאחרונה לארגון ICLEI, המאגר ערים בנות-קיימא מרחבי העולם. לשם שיפור העמידה של העיר בתקנים סביבתים התגייסה גם ועדת מומחים חיצונית, אותה מוביל פרופ' אורי מרינוב מאוניברסיטת חיפה, שהיה המנכ"ל הראשון של המשרד לאיכות הסביבה.

 

אחת ההמלצות הראשונות של הוועדה קשורה לצימצום הפסולת שמייצרת העירייה ובעקבותיה החליט ראש העיר יהודה בן חמו על צעד סמלי: מעכשיו לא יוגשו עוד מים מינרליים בישיבות העיריה השונות אלא מי ברז בלבד.

 

המטרה היא להפסיק לרכוש בקבוקי מים - וכך לחסוך בפסולת ובכסף. בעירייה הדגישו כי המים בעיר הם מי בארות באיכות טובה ולפיכך אינם נופלים באיכותם ממים בבקבוקים. בעירייה אמרו גם כי ישקלו קמפיין לעידוד תושבי העיר לעבור לשתיית מי ברז, שיקטינו את ההוצאות ויסייעו להתמודדות עם בעיית המיחזור העולמית.

 

בן חמו לא הראשון שחושב שבקבוקי מים מיותרים בנוף של עיר שמקדשת את השמיר על הסביבה. לפני מספר חודשים הכריז ראש עיריית סן פרנסיסקו על צעד דומה. גאווין ניוסום קבע כי במשרדי העירייה לא יימכרו עוד בקבוקי מים, ושהעובדים לא יוכלו לרכוש עוד בקבוקי מים או כדים למתקני מים נייחים מכספי תקציב העירייה.

 

ניוסום טען בשעתו שבקבוקי מים גורמים לזיהום רב מדי ואין בהם שום יתרון לעומת המים בברזים. "בסן פרנסיסקו, עבור מחיר של גלון (כ-4 ליטר) של מים מבקבוק, יכולים התושבים לרכוש אלף גלונים של מי ברז", הוא הסביר ניוסום. על פי הערכתו, הצעד יחסוך לעירייה 500 אלף דולר בשנה, בהתחשב גם בהוצאות הדלק של הובלת המים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקבוקים החוצה. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים