סגל העברית הצביע אי-אמון בנשיא האוניברסיטה
אחרי אוניברסיטאות באר שבע, חיפה והטכניון, גם סגל המרצים של האוניברסיטה בירושלים הצביע אי-אמון בנשיא המוסד האקדמי - נוכח תמיכתו בהוצאת צווי מניעה למרצים. משמעות ההצבעה היא הצהרתית בעיקרה
למעלה מ-200 מחברי הסגל באוניברסיטה השתתפו בצהריים (יום ג') בהצבעת אי-אמון בנשיא המוסד, פרופ' מנחם מגידור, ומרביתם החליטו להביע בו אי-אמון. זאת, בעקבות החלטת נשיאי האוניברסיטאות מכל הארץ לבקש מבית הדין הארצי לעבודה להוציא צווי מניעה נגד המרצים השובתים מזה 73 ימים.
בכך, הצטרף סגל העברית להבעת אי-האמון מצד המרצים נגד נשיאי האוניברסיטאות חיפה, באר שבע והטכניון. גם נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' צבי גליל, עמד בפני איום דומה אך נוכח זאת החליט למשוך את בקשתו להוצאת הצווים.
בכדי להדיח נשיא אוניברסיטה לא מספיקה הצבעת אי-אמון של חברי הסגל, אלא נחוצה הסכמה מצד חברי הוועד המנהל של האוניברסיטה. מדובר בפורום המורכב מאנשי ציבור וחברי סגל שבעקבות הצבעת האי-אמון יכולים להתכנס ולהחליט על צעד כה דרמטי. לפיכך החלטת אנשי הסגל מהיום היא הצהרתית בעיקרה.
נציג האוניברסיטה העברית במועצה המתאמת של הסגל, פרופ' אשר כהן: "ההחלטה הזו היא בעצם גינוי חריף של הנשיא על הפנייה לבית הדין. זו הפעם הראשונה שבאוניברסיטה העברית שמתקבלת כזו החלטה. מדובר במוסד שמרני שלרוב נשמרים בו יחסי עבודה תקינים בין הצדדים".
בפגישה שנערכה בירושלים, ביוזמת הנהלת האוניברסיטה ובנוכחות מגידור, לא דנו רק בשביתה והמאבק האקדמי. חברי הסגל הודיעו בכינוס כי הם מתנגדים גם להעלאת שכר הלימוד לסטודנטים.