האוצר רצה בוררות; המרצים העלו הצעה חלופית
האוצר הסכים שימונה בורר חיצוני שיבדוק את שחיקת שכר המרצים, בהתאם למתווה שהציע השופט סטיב אדלר אמש. הסגל האקדמי דחה את ההצעה אך העלה הצעה משלו. מחר יתחדשו השיחות, והאוצר אמור להשיב למרצים
שביתת המרצים היום ה-79: משרד האוצר הודיע הערב (יום ב') כי הוא מסכים לקבל את המתווה שהציע אתמול נשיא בית הדין לעבודה, השופט סטיב אדלר. על פי המתווה, ימונה בורר חיצוני שיבדוק את שחיקת השכר של המרצים מאז שנת 2001. מנגד, הסגל האקדמי הודיע כי הוא לא מקבל את המתווה. השיחות בין הצדדים יתחדשו מחר בצהריים, והאוצר צפוי להשיב בו על הצעה חדשה שהציעו המרצים מצידם.
על פי ההצעה, בדיקת השחיקה בשכר המרצים תתבצע לפי המפתח הבא: אחוזי השחיקה ינועו ממינימום של 11% עד מקסימום של 21% תוספת עבור השחיקה משנת 2001. אם הבורר ימצא כי השחיקה בשיעור 16% ויותר, יקבלו המרצים את מלוא 21% התוספת. לעומת זאת, אם הבורר יגלה שהשחיקה בשיעור של פחות מ-16%, יקבלו המרצים תוספת אוטומטית 11% עבור השחיקה. המרצים דרשו במסגרת המשא ומתן תוספת של 35% עבור השחיקה בשכרם, ולא ברור עדיין אם יהיו מוכנים לסגת מדרישתם זו.
הפגנת סטודנטים בטכניון (צילום ארכיון: דורון גולן)
יושב ראש ועד ראשי האוניברסיטאות, הפרופסור משה קווה, אמר בתום הדיון כי "המרחק בין הצדדים הוא הקטן ביותר מאז החל המשא ומתן. אני קורא לשני הצדדים- התגמשו וסיימו את הנושא, מפני שאנו עומדים בפני קטסטרופה של אובדן הסמסטר".
לדברי הפרופסור קווה, "הסגל האקדמי דחה את הצעת האוצר אך הציע הצעה חלופית, שהיא הנמוכה ביותר מבחינת עלותה, מבין ההצעות שהועלו על ידי המרצים עד כה".
מדובר בשביתת המרצים הארוכה ביותר בהיסטוריה. בשל השביתה הארוכה הכריזו כבר המרצים כי אם עד תחילת השבוע לא יחתם עמם הסכם - הסמסטר יבוטל. במקביל לשביתה פתחו המרצים בקמפיין הסברתי, בו הם הציגו את דרישותיהם.
מאז תחילת השביתה נוצר בלבול בקמפוסים השונים בהם מושבתים הלימודים, וזאת בשל העובדה שחברי הסגל הזוטר מקיימים את השיעורים כרגיל. כך נוצר מצב שחלק מהסטודנטים מפסידים חומר לימודים רב, בעוד חבריהם לומדים. יושב ראש התאחדות הסטודנטים הארצית, איתי שונשיין, הביע במהלך השביתה תמיכה במאבק המרצים וקרא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, להתערב כדי לסייע בגיבוש פתרון.
בשבועיים האחרונים, מאז הגיש ועד ראשי האוניברסיטאות בקשה לצווי מניעה לבית הדין הארצי לעבודה, חלה התקדמות מועטה ביותר במשא ומתן. עיקר ההסכמות נגעו לגיבוש מנגנון שחיקת שכר עתידית למרצים.