שתף קטע נבחר

רופאים בריטים: נורות חסכוניות "מזיקות לבריאות"

בבריטניה, כמו גם בעוד מספר מדינות בעולם, החליטו הממשלות לצמצם בהדרגה את השימוש בנורות ליבון ולהחליפן בנורות חסכוניות באנרגיה. אך רופאים טוענים כי האור שנורות אלה מפיצות ותדירות ההיבהוב שלהן עלולים לגרום למיגרנות, לקשיים בקרב אנשים הרגישים לאור ואפילו להחמרה של מחלות עור

על רקע העליה במודעות לחיסכון בחשמל וניסיון לשמור על הסביבה, עוד ועוד מדינות בעולם מוציאות את נורות הליבון הרגילות מהמחזור לטובת נורות חסכוניות באנרגיה (CFL). נורות אלה אמנם יקרות יותר, אולם הן משתמשות בהרבה פחות חשמל ומאירות למשך תקופה ארוכה יותר - כך שהן מחזירות את ההשקעה.

 

אלא שבתקופה האחרונה התפרסמו בבריטניה דיווחים מטרידים, שלפיהן נורות אלה עלולות לגרום נזקים לבריאות בשל האור הבהיר שהן מפיצות. ראשית היו אלה אנשי עמותה בריטית למאבק במיגרנות, שטענו כי הנורות הפלואורסנטיות גורמות להתקפות מיגרנה וכאבי ראש קשים.

 

ממשלת בריטניה החליטה לאחרונה לצמצם בהדרגה את השימוש בנורות אלה החל בשנת 2011 אולם אנשי העמותה קראו לממשלה להימנע מהטלת איסור מוחלט על מכירת נורות ליבון, כדי לאפשר לסובלים מכאבי ראש לרכוש אותן.

 

הדיווח הבא היה טענה של רופאים לפיה האור הבהיר של הנורות החסכוניות עלול להחמיר את מצבם של אנשים הלוקים במחלות עור ואפילו להחמיר את מצבם של אלה הלוקים בסרטן העור. הרופאים, יחד עם עמותה המסייעת לאנשים הסובלים מרגישות לאור, הביעו גם הם חשש שאיסור מוחלט על מכירת נורות ליבון בבריטניה יקשה על אותה אוכלוסיה, ויגרום לה לחשש מיציאה מהבית. לדברי הרופאים, מדובר בכ-300 אלף איש בבריטניה שעלולים להיות מושפעים מהתופעה.

 

בשנים עברו נטען נגד הנורות החסכוניות כי יש זיקה בין שימוש בהן להחרפה במצבם של אנשים הסובלים ממספר מחלות כמו זאבת, כשל חיסוני ורגישות לכאב. כמו כן נטען כי סוג האור שנפלט מהנורות גורם, בדומה לנורות פלואורסנט רגילות, לסיכון מוגבר להתקפות אפילפסיה לאנשים הסובלים מהמחלה. 

 

יצרני הנורות הכחישו את הטענות על היבהוב שמגביר את הסיכון ללקות בהתקפי אפילפסיה ואמרו כי דווח על מספר זעום של מקרים, ככל הנראה בשל שימוש בטכנולוגיה מיושנת. לדבריה, העיצובים החדשים של הנורות אינם מהבהבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טובות לסביבה אך מזיקות לבריאות? נורה חסכונית
צילום: רויטרס
מומלצים