שתף קטע נבחר

 

ביטול הסמסטר: הנזק למוסדות - 3.7 מיליארד

כך העריך נשיא אוניברסיטת בר-אילן ויו"ר ועד האוניברסיטאות, במהלך דיון בצווי המניעה. הנזק נובע בעיקר משכר הלימוד שהסטודנטים ידרשו בחזרה. בסוף הדיון החליטה האוניברסיטה לצדד בבקשת צווי המניעה של המרצים, בניסיון להציל את השנה האקדמית. ביום ראשון יוכרע גורל הסמסטר בבית הדין

3.7 מיליארד שקלים, לא פחות - זה הנזק הישיר שצפויות לספוג האוניברסיטאות אם יבוטל סמסטר החורף של שנת הלימודים הנוכחית. כך לפחות מעריך יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות. סכנת ביטול הסמסטר היא מוחשית וממשית - ביום ראשון יגיע המועד שבו נקבו ראשי האוניברסיטאות כמועד לביטול הסמסטר. רק באותו היום יכנס בית הדין לעבודה דיון בצווי המניעה שביקשו באקדמיה נגד הסגל הבכיר. בינתיים ביום ה-82 לשביתה לא מקיימים הצדדים כל הידברות ואין כל פגישה מתוכננת עד לדיון בבית הדין.

 

 

הערב (יום ה') כינס הוועד המנהל של אוניברסיטת בר-אילן ישיבה שבה דן בתמיכה בצווי המניעה.

 יושב ראש ועד ראשי האוניברסיטאות, הפרופסור משה קווה, נשאל בישיבה אודות הנזק במידה שיבוטל הסמסטר, ואמר כי הוא צפוי לעמוד על 3.7 מיליארד שקלים. זאת, בעיקר בשל דרישת הסטודנטים להחזרת שכר הלימוד. הוועד המנהל החליט לתמוך בהחלטה להוציא צווי מניעה וקרא לסגל המרצים לקבל את הצעת הפשרה של בית הדין לעבודה.

  

עוד לפני כינוס הוועד המנהל קרא קווה לראש הממשלה, אהוד אולמרט, להתערב מייד כדי לנסות ולפתור את המשבר. במכתב ששלח לאולמרט כתב קוה: "הגענו לרגע האמת. התערבותך המיידית תוכל ליצור את הפתרון שיאפשר השגת הסכם הוגן עם המרצים ולהבטיח את חידוש הלימודים".

  

"נדהמים משתיקה רה"מ"

גם יו"ר המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי, פרופ' צבי הכהן, קרא לראש הממשלה להתערב. "אולמרט הוא האחראי היחיד לגורל שנת הלימודים. אנו נדהמים משתיקתו המתמשכת של ראש הממשלה שממשיך לברוח מאחריותו ונמנע מלפתור את המשבר. אנו רואים בו את האחראי היחיד לגורל ההשכלה הגבוהה בישראל".

 

מי שעוד קרא לאולמרט להתערב בשביתה היו שרי העבודה. יו"ר המפלגה, אהוד ברק, אמר במהלך ישיבת שר העבודה כי ביטול הסמסטר באוניברסיטאות יגרום לנזק קשה ובלתי הפיך להשכלה הגבוהה בישראל.

 

וברקע, הסטודנטים מנסים להיערך ככל יכולתם ליום שאחרי השביתה. היום שיגרה התאחדות הסטודנטים הארצית מכתב לוועד ראשי האוניברסיטאות ובו דרישות אקדמיות ל"יום שאחרי". במסמך נוקבים הסטודנטים במועדים ובתאריכים, ומפרטים שורה של דרישות בנוגע לבחינות, חובת נוכחות, אורך הסמסטרים, והפגרות.

  

במקביל, התנערו הסטודנטים מאדישותם. כ-300 סטודנטים ואנשי סגל מאוניברסיטת תל-אביב צעדו בצהריים לעבר בתיהם של נשיא המדינה, שמעון פרס, ושרת החינוך, יולי תמיר, בשכונת רמת-אביב בעיר. ארבעה סטודנטים עוכבו לחקירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיקי קורן
הפסד מילארדים. פרופ' קווה
צילום: מיקי קורן
סטודנטים מפגינים בצפון תל אביב, היום
שלט מחאה: הסמסטר אז"ל
מומלצים