תושבי אריאל עודכנו: אסור לבנות אפילו פרגולות
בישיבת חירום שכינס ראש עיריית אריאל, רון נחמן, עודכנו הנוכחים על הקפאת כל הליכי התכנון והבנייה. נחמן הכריז על פתיחת מאבק ציבורי: "זכויות הפרט נדרסות על-ידי הממשלה הדורסנית הזאת"
ראש עיריית אריאל, רון נחמן, כינס אמש (יום ב') ישיבת חירום של מועצת העיר ומסר כי בהתאם להנחיות ראש הממשלה, מוקפאים כל הליכי התכנון והבנייה ביישוב. בין היתר מסר להם שייאסר על תושבי אריאל אפילו לבנות פרגולות.
"אם היו עושים את הקפאת הבניה הזאת לערבים בתוך תחומי הקו הירוק, היתה פורצת אינתיפאדה שלא נראתה כמותה", אמר ל-ynet ראש עיריית אריאל, לאחר הישיבה, והבטיח: "נעשה הכל כדי לשמור עלינו ועל הילדים שלנו, כנגד החיסול הפיזי שהממשלה הזאת עושה, מה ששום ממשלה קודמת לא עשתה. זה חוסר שיקול דעת, שעלול להוביל חלילה לקטסטרופה. פה לא מדובר בנוער גבעות, אלא אנשים מן השורה, אלה שנקראים הציבור הרגיל, החילוני, של מדינת ישראל".
נחמן מציין כי ביום חמישי האחרון, שיגר ראש מטה שר הביטחון, תת-אלוף מיכאל (מייק) הרצוג, מכתב ובו הובהר שכל בנייה בהתנחלויות דורשת מעתה אישור ממשרד הביטחון: "שר הביטחון מנחה להקפיד להביא לאישורו, כל גורם בתחום אחריותו: קידום הליכים ואישור תוכניות אזרחיות באיו"ש, צווי תפיסה והפקעות קרקע, פרסום ומימוש בשטח, קידום הליכי סקר והכרזה על אדמות מדינה, אישרור תוכניות בנייה שאושרו בעבר וממתינות למימוש בדגש על פרסום לתוקף, שיווק ובנייה ופעילות הממונ על הרכוש הממשלתי והנטוש, כולל חידוש וחתימות חוזים והקצאת קרקע לרשויות מקומיות או לגורמי התיישבות".
כמו כן הנחה שר הביטחון, אהוד ברק, "להקפיד על אכיפת החוק באיו"ש, ולנצל במהירות וביעילות את הכלים המשפטיים העומדים לרשות המדינה".
רון נחמן מגיב על ההנחיות החדשות: "הם באים ללא כל החלטה של כנסת, על הקפאה טוטאלית, על כל חיי היומיום של אנשים, של התושבים ביהודה ושומרון. איך אפשר לפגוע בחיים ובזכויות הפרטי במדינת ישראל? הפעם אנחנו יוצאים למאבק". נחמן לא יצא מאז 1992 למאבק על נושא ההתיישבות ביהודה ושומרון וקולו כמעט לא נשמע בעת ההתנתקות. הפעם החליט לא לשתוק: "אני מדבר על זכויות הפרט במדינת ישראל שנדרסות על ידי הממשלה הדורסנית הזאת".
בימים האחרונים החליפו ביניהם ראש הממשלה ושר הביטחון האשמות בעניין האחריות לפינוי המאחזים הבלתי חוקיים והפסקת הבנייה בהתנחלויות. בישיבת סיעת קדימה בשבוע שעבר אמר אולמרט כי "העובדה שהמאחזים הבלתי חוקיים עדיין נמצאים בשטח, למרות ששתי הממשלות האחרונות החליטו להוריד אותם - היא מצב מבזה". זה היה רמז עבה לכיוונו של ברק, ובכך נפתחה חזית מחודשת בין השניים. אנשי ברק מיהרו להגיב וטענו כי לפני פינוי המאחזים יש למצות את הליך ההידברות עם המתנחלים.