אולמרט: 2007 - מהשנים הטובות שהיו למשק מעולם
ראש הממשלה סקר בפני התעשיינים את הישגי המשק אך הבהיר שלא יתערב בנושא שער החליפין: "אני מבטיח לכם שלא אבוא אליכם כששער הדולר יהיה גבוה במיוחד ואבקש להתערב בו". בעניין הפערים החברתיים אמר אולמרט: "הפריפריה צריכה להיות חלק מרקמת החיים המתפתחת והתוססת של החברה הישראלית"
עוד אמר אולמרט לתעשיינים: "אני יודע שמעיקה על רבים, ובעיקר על היצואנים, הירידה בשער הדולר, והתייעצתי בעניין עם שר האוצר שנהנה מאמוני המלא והערכתי הרבה. עוד בחודש נובמבר החלטנו על שורה של צעדים שנתנו מענה למצוקות שמתעוררות באופן זמני כתוצאה מהירידה בשער הדולר והשפעתו על רווחיות הייצוא.
"אני מקווה שזה מצב זמני ומבטיח לכם שלא אבוא אליכם כששער הדולר יהיה גבוה במיוחד ואבקש להתערב בו. נמשיך לדון במענה שיכולה לתת הממשלה, מענים מאוזנים כדי שבסופו של יום התעשייה הישראלית תשמור על הישגיה והצלחותיה, גם אם לתקופת זמן מסוימת השערים לא מבטיחים לנו את הרווחיות שהיינו רגילים לה בשנים האחרונות".
אולמרט הוסיף שב-2007 הגיע המשק לצמיחה שנתית של 5.3% - שנה רביעית בממוצע של צמיחה שמעל 5%. "האוכלוסייה מהקמת המדינה גדלה פי 10 והתוצר לנפש פי 6. כלומר אפשר להגיד שהתוצר האפקטיבי גדל פי 60. זה הישג מדהים למדינה שקלטה עלייה ושמרה במקביל על שיעורי צמיחה שהפכו אותו לאחת המדינות המצליחות ביותר בכלכלה העולמית".
"לצמצם את האבטלה"
לדבריו, החזון לקראת השנים הבאות ברור: המשך מגמת הגידול בהשתתפות בכוח העבודה, צמצום האבטלה, הגדלת הצמיחה לשיעור של 6% תוך כדי ניסיון רציונלי של הממשלה לגרום לחלוקה מאוזנת יותר של פירות הצמיחה בין כל חלקי החברה הישראלית.
"אימצנו תוכנית עבודה 3 שנתית עד 2010", אמר אולמרט, "שלא מסתפקת לראשונה רק בהגדרת יעדים כלליים אלא מדברת באופן ספציפי על יעדים מדידים כמו יעד תעסוקתי של עוד 90 אלף איש במעגל העבודה שהם 71.7% מועסקים בגילאי 25-64, רמה דומה לזו שמקובלת במדינות ה-OECD אליהן אנחנו עומדים להצטרף בקרוב.
"יעד שני שהצבנו לעצמנו הוא צמצום העוני והגדלת ההכנסות של החמישון התחתון. חייבים לעשות מאמץ אדיר כדי לגרום לכך שממוצע ההכנסה לנפש בישראל או כוח הקנייה לא יהיו נתון מאחוריו מסתתרת מצוקה חברתית גדולה של מאות אלפים ומאות אלפי ילדים מתחת לקו העוני ובסיכון.
"עד עכשיו לא ידענו לתת את המענים הנכונים למצוקות הללו. אבל אנחנו מנסים לבנות את השירותים שלנו כך שייתנו מענה. למשל, עוד 1.9 מיליארד שקל לחינוך, נשקיע סכומים אדירים בילדים בגיל הרך כדי להביא אותם לבית הספר עם מוכנות טובה יותר. וזה רק חלק מההשקעה ארוכת הטווח של מיליארדים שאנחנו מתכננים על מנת לשנות את המאזן החברתי כדי שהחברה הישראלית כולה תיהנה מפירות ההצלחה הכלכלית ושתהיה פריסה נכונה יותר על כל חלקיה ומגוריה של החברה הישראלית.
"אנחנו מתפעלים מהבנייה ומהתסיסה שאנחנו רואים פה מסביבנו אבל צפונה ודרומה מתל אביב זה אחרת לגמרי והמצב הזה לא יכול להימשך. הפריפריה צריכה להיות חלק מרקמת החיים המתפתחת והתוססת של החברה הישראלית", אמר אש הממשלה.