הסטודנטים יוכלו להיבחן בקורסים שלמדו
גם אם יסגרו האוניברסיטאות, הוחלט הערב כי בקורסים שהתקיימו כסדרם בהנחיית הסגל הזוטר - המבחנים יערכו כמתוכנן. הערב יוועדו נציגי המרצים השובתים עם נציגי משרדי החינוך והאוצר בניסיון נואש אחרון לסיים את המשבר בטרם יבוטל הסמסטר
סטודנטים, הכינו את העפרונות והעטים: מבחני הסמסטר הראשון בקורסים שהנחה הסגל הזוטר יתקיימו כרגיל. ועד ראשי האוניברסיטאות החליט אחר הצהריים (יום ה') לאפשר לסטודנטים לקיים את מבחני סוף הסמסטר בקורסים שאכן התקיימו. על פי ההחלטה, לוח הבחינות ישאר כמתוכנן, גם אם תתקבל החלטה על ביטול הסמסטר. "אנו עושים זאת מתוך התחשבות בסטודנטים", אמרו בוועד.
תקופת הבחינות תחל כבר ביום ראשון, עם כמה מבחנים באוניברסיטת בר-אילן. משמעות הצעד היא שלמרות שהאוניברסיטאות יסגרו את שעריהן אם לא יושג הסכם, הרי שהשערים ישארו פתוחים עבור הנבחנים.
במקביל, ועד ראשי האוניברסיטאות החליט על מתכונת סגירת שערי המוסדות אם לא יושג הסכם. המעבדות, הספריות והשערים ינעלו, ורק חברי ההנהלה והעובדים החיוניים - מנהלי המעבדות ונהגי אוטובוסים בקווים העוברים בשטחי האוניברסיטאות - יורשו להיכנס פנימה. המחשב המרכזי בכל אוניברסיטה יעבוד במתכונת שבת ולא יהיו פקידים או אנשי מינהלה באוניברסיטאות עצמן.
מוקדם יותר, דיונים שערכה הנהלת אוניברסיטת בר-אילן על אפשרות של סגירת המוסד האקדמי ביום ראשון הפכו למהומה. כמה עשרות סטודנטים פרצו לדיונים, שערכה ההנהלה עם דיקני האוניברסיטה וראשיה בנוגע לסגירתה, והתעמתו עם מאבטחי המוסד. המאבטחים ניסו למנוע מהם להיכנס, בעוד הסטודנטים ביקשו לקיים את הבחינות כסדרן. במהלך ההפגנה התבצרו הסטודנטים בבניין ההנהלה ונשיא האוניברסיטה ויושב ראש ועד ראשי האוניברסיטאות, הפרופסור משה קווה, יצא אל המפגינים ואמר להם כי עליהם להפגין לא מולם - כי אם מול פגישת נציגי הסגל הבכיר ונציגי משרד האוצר הערב בשעה 20:30.
משה ויין, סטודנט למדעי המדינה וסוציולוגיה בשנה השניה ללימודיו, השתתף בהפגנה בבר-אילן וסיפר: "כבר הפנמנו שהלך הסמסטר, אבל ברגע שיצא איום שהולכים לבטל את המבחנים בקורסים שלמדנו - את זה לא היינו מוכנים לספוג. אני כסטודנט לא יכול לשבת ולחכות בזמן שהם רבים ולראות שמבטלים לי גם את המבחנים, יש גבול, ועל זה באנו לצעוק ואני מאמין שהצעקות שלנו עזרו להזיז דברים. אמרנו לנשיאי האוניברסיטאות שהתכנסו בישיבתם כי אנחנו רוצים שהם יפתרו את המשבר. די עם האיומים. כל הזמן מאיימים ובסוף אין שום דבר".
סוגרים שלושה חודשי שביתה
הערב ישובו משרדי האוצר והחינוך וייפגשו עם נציגי סגל האקדמי הבכיר, בתיווכו של יושב ראש ההסתדרות, עופר עיני. הצדדים יעשו מאמץ אחרון בניסיון לסיים את השביתה באוניברסיטאות, בטרם יוכרז על ביטול הסמסטר - ואולי השנה האקדמית כולה. השביתה נכנסה היום ליומה ה-89. גורמים בהסתדרות העריכו כי אם ייפגשו הצדדים, ניתן יהיה להביא לסיום השביתה עוד הלילה.
יו"ר ההסתדרות עיני מציע למרצים תוספת מיידית של 15.3 אחוז לשכרם, בגין
שחיקת השכר בין השנים2006-1997. בנוסף, יקבלו המרצים תוספת שכר של 1.5 אחוז בשנה בין 2007 ל-2015. לכך יתווספו עוד 5 אחוזים, כפי שקיבלו כל עובדי המגזר הציבורי, וכפי שקיבלו המורים לאחר השביתה בהסכם שנכרת בין העיני לאוצר.
הסטודנטים, מצידם, סומכים ידיהם על המתווה. יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איתי שונשיין, קרא לראש הממשלה לאמץ את המתווה באופן מיידי "למען חזרתם של ציבור הסטודנטים לספסל הלימודים עד יום ראשון בבוקר. "אם הדבר לא ייעשה, ציבור הסטודנטים יראה בראש הממשלה אהוד אולמרט ובשרת החינוך יולי תמיר כאשמים הבלעדיים בביטול הסמסטר ובהרס מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל", הוסיף.