שתף קטע נבחר

 

מריה חזרה בגדול - שראפובה אלופת אוסטרליה

הטניסאית הרוסייה, שתגיע בשבוע הקרוב לארץ, פתחה את עונת 2008 בכושר מצוין והניפה גביע גראנד סלאם שלישי בקריירה לאחר 5:7, 3:6 על הסרבית אנה איבנוביץ'

מריה חזרה, שראפובה שוב אלופה. אחרי עונת 2007 בינונית מאוד ולחשושים על כך שאולי טניס כבר לא בדיוק בראש שלה, הטניסאית הרוסייה פתחה את העונה החדשה עם המסר הכי ברור שיש: שבועיים מצויינים שלה במלבורן הסתיימו עם זכייה באליפות אוסטרליה הפתוחה ואיתות על כך שבקרוב מאוד, אם תמשיך ביכולת הזו, היא תשוב למקום הראשון בעולם.

 

למרות שערב המשחק ניסתה להוריד מעצמה לחץ ואמרה "אני מרגישה טוב, אבל גם אם זה לא יהיה הפעם, יהיו לי הזדמנויות בשנים הבאות לזכות בטורניר", מריה שראפובה לא חיכתה, ניצחה כבר עכשיו את אנה איבנוביץ' 5:7, 3:6 וזכתה בתואר גראנד סלאם שלישי בקריירה, אחרי ווימבלדון 2004 ואליפות ארה"ב 2006. אחרי 91 דקות של טניס בגמר ובעצם לכל אורך השבועיים במלבורן אפשר להגיד בפה מלא - הגיע לה.


האלופה שראפובה וסגניתה איבנוביץ' בטקס הסיום (צילום: רויטרס)

 

מאז תחילת הטורניר ולכל אורכו, הרוסייה בת ה-20 הציגה את הטניס הכי טוב שלה בשנים האחרונות ובצדק, היא זו שגם הצטלמה עם הגביע הבוקר (ש'). אחרי שאיבדה רק 24 גיימים בדרך לגמר (מקום חמישי בהיסטוריה, שטפי גראף ראשונה עם 16 בלבד לפני הגמר) ואפס מערכות, שראפובה הגיעה כפייבוריטית למשחק על התואר, למרות הדירוג הנמוך שלה (5) לעומת איבנוביץ' (3).

הסטטיסטיקה של הגמר
קטגוריה סרינה וויליאמס ילנה יאנקוביץ'
% הגשה ראשונה 62% 68%
אייסים 3 3
טעויות הגשה כפולות 3 4
טעויות לא מחויבות 39 22
ווינרים 44 15
נקודות שבירה 5 מ-16 3 מ-8
נקודות ברשת 28 מ-34 8 מ-11
סה"כ נקודות במשחק 89 79
הגשה הכי מהירה 192 קמ"ש 170 קמ"ש

 

בעונת 2007, שראפובה השתתפה רק ב-12 טורנירים ושיחקה מעט מאוד, כמעט כמו סרינה וויליאמס. הפציעה הטורדנית בכתף, שפגעה בעיקר בהגשה שלה, גרמה לה לרדת בכמה רמות לעומת הכושר שלה כשהיתה 1 בעולם אי-שם ב-2005. אבל למרות שזכתה רק בתואר אחד אשתקד, שראפובה המשיכה לעבוד קשה והשבוע ראינו כולנו שלא רק ההגשות חזרו להיות מה שהיו, אלא גם שראפובה עצמה, שסיימה שבועיים מושלמים בלי לאבד מערכה ואפילו הביסה את המדורגת 1, ז'וסטין הנין, כאשר קטעה לה רצף של 32 משחקים ללא הפסד.


שראפובה לא מאמינה שזה קורה לה. גראנד סלאם בקריירה (צילום: איי פי)

 

שראפובה: "מקדישה את התואר לאמא של המאמן"

"אני רוצה להקדיש את התואר הזה לאמא של המאמן שלי, מייקל ג'ויס, שהלכה לעולמה", אמרה שראפובה הדומעת בטקס הניצחון, רגע לפני שקיבלה צ'ק על סך 1.2 מיליון דולר, והוסיפה: "אם מישהו היה אומר לי לפני חצי שנה שהייתי עומדת כאן ברגע הזה, הייתי אומרת לו שיפסיק לדבר שטויות". מריה גם פירגנה ליריבה: "אנה שחקנית צעירה מצויינת, יהיו לנו עוד הרבה הזדמנויות במעמדים האלה".

 

איבנוביץ', שהתרגשה גם היא ובכתה במהלך נאומה, סיכמה: "אני שמחה להגיע למעמד הזה, למרות שזו פעם שניה שאני מפסידה בגמר. אני מקווה שהפעם הבאה תהיה גם זו בה אזכה בתואר גראנד סלאם ראשון".


איבנוביץ' מזילה דמעה. הפעם הראשונה תחכה (צילום: רויטרס)

 

הפעם זה אמנם הלך קצת יותר קשה מאשר בנצחונות המפתיעים בקלילותם שלה על לינדזי דבנפורט, אלנה דמנטייבה, ז'וסטין הנין וילנה יאנקוביץ' בסיבובים הקודמים, אבל בסיומו של יום קייצי מאוד במלבורן, שראפובה השלימה ניצחון ראוי גם על איבנוביץ' וזכתה לראשונה בקריירה במלבורן.

 

בפתיחת המשחק, הסרבית בת ה-20 הראתה שבניגוד להופעת הבכורה שלה במעמד זהה, מול הנין ברולאן גארוס האחרון, היא התגברה על ההתרגשות והפרפרים בבטן. מרבית מ-15 אלף הצופים שמילאו את יציעי ה'רוד לייבר ארינה' היו בעדה, איבנוביץ' שיחקה טוב ואחרי שמירות הגשה הדדיות, 2:2 בפתיחה.


אחת נגד מאה. שראפובה והצלמים במלבורן (צילום: איי אף פי)

 

שראפובה, שלא איבדה נקודות במשחקוני ההגשה הראשונים שלה, שברה ראשונה וברחה ל-2:4. איבנוביץ' לא הרימה ידיים והחזירה שבירה במשחקון הבא, במהלכו ביצעה שראפובה שלוש טעויות הגשה כפולות.
זוכי עבר אוסטרליה מלבורן

אלופי אוסטרליה האחרונים
שנה נשים גברים
2008 מריה שראפובה (רוסיה) נובאק ג'וקוביץ' (סרביה)
2007 סרינה וויליאמס (אה"ב)

רוג'ר פדרר (שוייץ)

2006 אמלי מורזמו (צרפת) רוג'ר פדרר (שוייץ)
2005 סרינה וויליאמס (אה"ב) מראט סאפין (רוסיה)
2004 ז'וסטין הנין (בלגיה) רוג'ר פדרר (שוייץ)
2003 סרינה וויליאמס (אה"ב) אנדרה אגאסי (ארה"ב)
2002 ג'ניפר קפריאטי (ארה"ב) תומאס יוהאנסון (שבדיה)

2001 ג'ניפר קפריאטי (ארה"ב) אנדרה אגאסי (ארה"ב)
2000 לינדזי דבנפורט (ארה"ב) אנדרה אגאסי (ארה"ב)
1999 מרטינה הינגיס (שוייץ) יבגני קאפלניקוב (רוסיה)
1998 מרטינה הינגיס (שוייץ) פטר קורדה (צ'כיה)
1997 מרטינה הינגיס (שוייץ) פיט סמפראס (ארה"ב)

 

שראפובה לקחה חמישה משחקוני הגשה על האפס

ריצה של שלושה משחקונים לזכות הסרבית העלו אותה ל-4:5, אבל שראפובה שברה שוב במשחקון ה-11 וניצחה 5:7 במערכה הראשונה, בה לקחה ארבעה משחקוני הגשה מתוך שישה שלה, על האפס. השנייה גם נפתחה צמוד וללא שבירות, עד לשיוויון 3:3 (עם עוד גיים הגשה על האפס של מריה), כאשר איבנוביץ' מתקשה הרבה יותר משראפובה לשמור על הגשותיה.


מריה והחבר החדש. המקום הראשון באופק (צילום: איי פי)

 

בגיים השביעי איבנוביץ' נכנסה לבור 30:0 עם טעויות לא מחויבות ומריה, שהמשיכה לחבוט בעוצמות שהזכירו את האחיות וויליאמס, שברה ומיד שמרה, ליתרון 3:5.

 במשחקון הבא איבנוביץ' שוב שגתה ולמרות שבפיגור 40:0 עוד הצילה שתי נקודות משחק, בשלישית היא חבטה בקהנד פשוט החוצה ואחרי שלחצה את יד האלופה, פרצה בבכי עצוב. בצד השני, הרבה דמעות שמחה ושראפובה, שהיתה קצת בהלם לפני שרצה לנשק ביציע את אביה יורי ומאמנה מייקל ג'ויס, הבינה כמו כולנו שעכשיו גם היא חזק במירוץ לקראת חזרתה לפסגת הדירוג העולמי.

 

בעוד ימים ספורים שראפובה תנחת כאן בארץ לקראת מפגש גביע הפדרציה בין רוסיה לישראל, בסוף השבוע הבא ברמת השרון, וגם אוהדי הטניס בארץ יזכו לראות את אחת הטניסאיות הטובות של העשור האחרון. למרות הזכייה, אגב, שראפובה, הפיינאליסטית אשתקד, תישאר במקום החמישי בעולם ואילו איבנוביץ', למרות ההפסד, תתקדם מהמקום השלישי לשני, על חשבונה של הרוסייה סווטלנה קוזנצובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריה שראפובה והגביע
צילום: איי פי
מומלצים