שתף קטע נבחר

בריטניה: עבדות ילדים - גירסת המאה ה-21

כתב העיתון הבריטי "טלגרף" התחזה לסוחר ילדים, והורים מאפריקה הציעו לו לקנות את בניהם תמורת אלפי ליש"ט. התחקיר הציף בעיה מחמירה בבריטניה; במשטרה מעריכים כי מדובר באלפי ילדים המוכנסים לממלכה המאוחדת מדי שנה, ועובדים במשך 18 שעות ביממה בתנאי עבדות. אחדים מהם מנוצלים פיזית ומינית, או מואשמים בעשיית כשפים

מאות ילדים קטנים ותינוקות מאפריקה נמכרים בבריטניה מדי שנה כעבדים - עלות כל ילד מגיעה לעתים ל-2,500 ליש"ט. כתב של העיתון הבריטי "טלגרף" התחזה לסוחר ילדים, והורים בניגריה הציעו לו את ילדיהם. הבעיה המחריפה מתחילה להתסיס את דעת הקהל בממלכה המאוחדת.

 

גבר ניגרי הציע לכתב העיתון לקנות ממנו את שני בניו - בני שלוש וחמש - תמורת 5,000 ליש"ט, או לקנות אחד בעבור 2,500 ליש"ט. תינוק בן 10 חודשים הוצע לכתב תמורת 2,000 ליש"ט. התחקיר המקיף מתפרסם הבוקר (יום א') במהדורת יום ראשון של העיתון.

 

את הפעוטות האפריקנים קונים סוחרי ילדים וכנופיות פשע. לעתים הם פונים לנערות הרות, שמוכנות למכור את התינוקות שלהן בעבור 1,000 ליש"ט. סוחר שנלכד בלאגוס, העיר השנייה בגודלה בניגריה, מואשם בכך שסחר ב-500 ילדים בשנה אחת.

 

הורים חסרי-כל באפריקה מתפתים להבטחותיהם של סוחרי הילדים בדבר "חיים טובים יותר" לילדיהם אלפי קילומטרים מארצות מוצאם - בערי בריטניה ובהן לונדון, בירמינגהם ומנצ'סטר. ואולם כשהילדים מגיעים לבריטניה הם משמשים את הפושעים למטרותיהן הנלוזות, ו"מסייעים" להם לגרוף עשרות אלפי ליש"ט מדי שנה.

 

החל ביום הולדתם השביעי הילדים מתחילים לעבוד כעבדים בעבודות שונות במשך 18 שעות ביממה; הם מנקים, מבשלים ומשגיחים על ילדים אחרים או נשלחים לעבוד במסעדות ובחנויות. מובן כי ילדים אלה כלל לא הולכים לבתי-ספר או נהנים מחיים נורמליים.

 

אחדים מבין הילדים הקטנים סובלים גם ממהתעללות פיזית ומינית. במקרים מסוימים הפעוטות מואשמים בכך שהם מכשפים, ונהפכים קורבנות בטקסים פולחניים של גירוש שדים בכנסיות של יוצאי אפריקה ברחבי בריטניה.

 

"הממשלה נכשלה לחלוטין"

קבוצת בריטים קראה אמש לממשלתם ולמשטרה לנקוט "פעולה דחופה" כדי לסיים את מה שכינו "עבדות הילדים של המאה ה-21". מנהל הקואליציה נגד זנות ילדים וסחר בהם, כריס בדו, התייחס לתופעה החמורה ואמר: "זה לחלוטין בלתי מתקבל על הדעת. אנו זקוקים לנקיטת פעולה מהירה כדי לזהות את הילדים האלה בעת שהם מוכנסים לבריטניה, לאתר את אלה מביניהם שמנוצלים, ולספק הגנה ראויה לאלה שבורחים או משוחררים מהמנצלים אותם".

 

שר הפנים הבריטי, ורנון קוקר - שאחראי בין השאר על מניעת הסחר בילדים - תיאר את סוחרי הילדים כ"מרושעים", ואמר כי בני אדם המסוגלים למכור או לקנות תינוקות הם "חולים".

 

"שר הצללים" שלו מטעם מפלגת השמרנים, דייויד דייוויס, הגיב לדברי השר ותקף את הממשלה: "הם נכשלו לחלוטין במניעת הסחר בבני אדם. ממשלה בראשות השמרנים תנקוט מגוון פעולות יעילות שפותחו בשנתיים האחרונות כדי לרסן את את הסחר המרושע הזה, המאיים על בריטניה ועל הפגיעים ביותר בחברה".

 

לפי אומדנים שונים, 330 ילדים - בהם 14 בני 12 ופחות - הוכנסו לבריטניה בשנה שעברה על ידי סוחרי ילדים. ואולם המשטרה והפעילים למען הילדים מאמינים כי מדובר בקצה הקרחון של התופעה הנוראה, וכי בפועל מדובר באלפי ילדים-עבדים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למצולמים אין קשר לידיעה
צילום:רויטרס
מומלצים