פרידמן על עזה: אולי מצבנו בעולם טוב מבבג"ץ
לקראת הדיון בבג"ץ בעתירה על המצור בעזה, אמר שר המשפטים: "אינני יודע היכן מצבנו טוב יותר, האם בפורומים הבינלאומיים או בבג"ץ". השר עזרא אמר כי אי אפשר לסגור לחלוטין את המעברים בין ישראל לרצועה
שרי הממשלה התייחסו הבוקר (א') בישיבה השבועית לסוגיית הגבול הפרוץ בין עזה למצרים ובמשבר ההומניטרי ברצועה.
שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, התייחס לדיון הדחוף בבג"ץ על המצור ואמר: "אינני יודע היכן מצבנו טוב יותר, האם בפורומים הבינלאומיים או בבג"ץ". בדבריו רמז השר כי ישנם נושאים שלבג"ץ אסור לדון בהם.
שר הביטחון, אהוד ברק, סקר בפני שרי הממשלה את המצב באזור רפיח. הוא אמר כי "המצרים נמצאים במגמה לסגור את הגבול. להערכתנו זה ייקח זמן מסויים. מערכת הביטחון הגבירה את פעילותה המבצעית למניעת טרור בעקבות האירועים". ברק ציין כי "מדיניות המעברים הסגורים תימשך, תוך שמירת הרף ההומינטרי בעזה".
מי שטוען כי יש להסיק מסקנות עם מצרים בעניין מעברי הגבול, הוא שר הבינוי והשיכון, זאב בוים: "אנו צריכים לייצר מצב, שמאז עזה מתוק, במובן הזה שצריך לבחון מחדש את המצב שנוצר בעקבות האירועים ברפיח. אולי יש כאן הזדמנות לבחינה מחודשת של סוגיית הגבול שלנו עם מצרים. ייתכן שהמצרים יבינו עכשיו יותר מבעבר את הבעייתיות של טיול במעבר רפיח ובציר פילדלפי. צריך לבחון תוך שיתוף פעולה עם מצרים איך יוצרים משטר גבול חדש על הגבול הבינלאומי".
גם שר התמ"ת, אלי ישי, התייחס לנושא: "ישראל צריכה לבחון את דרכה לאחר האירועים ברפיח. המצרים צריכים לשמר גם האינטרסים שלהם. האינטרס שלהם ושלנו הוא לשמור על מזרח תיכון שקט".
השר לאיכות הסביבה, גדעון עזרא, התייחס למעברים בין ישראל לרצועת עזה: "אני חשוב שלסגור את המעברים כרגע זה דבר שכלל אינו אפשרי, צריך לעשות שהמעברים בעזה ישמשו רק לשירות הצרכים ההומניטריים של האוכלוסייה הפלסטינית".