שתף קטע נבחר

 

קרנית גולדווסר: נערכת גם לכך שאודי לא יחזור

אשתו של החייל החטוף השתתפה בוועידת וידאו עם נציגי קהילות יהודיות במזרח ובלונדון, ואמרה כי היא נערכת לאפשרות שבעלה יחזור הביתה חי, אך גם לאפשרות ההפוכה. גולדווסר קראה ליהודים בעולם להמשיך ללחוץ על מוסדות בינלאומיים כמו האו"ם: "הצורך במאבק נותן לי כוח"

"אני צריכה להיערך לשתי אפשרויות: האחת שאודי יחזור הביתה חי, בריא ושלם, אך גם לאפשרות האחרת, ההפוכה. בינתיים, אני צריכה להתרגל לכך שאני חוזרת למקום שלי ושל אודי לבד" - אשתו של החייל החטוף אהוד גולדווסר, קרנית, סיפרה בצהריים (יום ג') בוועידת וידאו את היערכותה לעתיד, שנה וחצי לאחר החטיפה. הדברים נאמרים יממה לפני פרסום דו"ח ועדת וינוגרד, שבדקה את נסיבות המלחמה שהחלה לאחר החטיפה.

 

קרנית גולדווסר דיברה בוועידת וידאו שקיימה עם נציגי קהילות יהודיות במזרח הרחוק ובלונדון. אחיו של החייל הנוסף המוחזק על ידי חיזבאללה, בני רגב, סיפר בשיחת הוועידה על פגישתו האחרונה עם אחיו אלדד לפני החטיפה, באזכרה של אמם.

 

השידור, שאותו יזמה הסוכנות היהודית, התנהל בין חמש נקודות שידור: בית הסוכנות בירושלים, שם שהה רגב, אוניברסיטת חיפה, שם ישבה קרנית גולדווסר, ומולם נקודות שידור בסינגפור, בהונג קונג ובלונדון. בני המשפחות תיארו בפני נציגי הקהילות את התקופה מאז נחטפו יקיריהן ואת המאמצים שהם עושים להביא לשחרורם. גולדווסר ורגב דיברו שניהם על האי-וודאות הקשה שבה הם שרויים, לנוכח האי-ידיעה המתמשכת בדבר מה שעלה בגורל יקיריהם.

 

"האו"ם מנהל את המשא ומתן מול חיזבאללה", אמרה גולדווסר, "אבל העובדה היא שכבר שנה וחצי מאז החטיפה עדיין לא ברור לנו דבר. בעיקר לא בשאלה החשובה מכל - האם הם חיים או לא. זה המידע הבסיסי, ואפילו אותו עדיין אין לנו".

 

"לא כל פעילות ראויה לחשיפה תקשורתית"

לשאלת נציגי הקהילות כיצד יכולים הם לסייע, אמרו השניים כי יש צורך בהמשך הלחץ על מוסדות בינלאומיים כמו האו"ם והצלב האדום באמצעות "מכתבים, אי-מיילים ועצומות. אסור להפסיק לשלוח אותם לכל מי שיכול לסייע ונמצא בקשר עם הלבנונים", אמרה גולדווסר. היא אף ביקשה מהנציגים להעביר את המסר ולהעלות את המודעות לפרשה גם בקרב גורמים מחוץ לקהילות היהודיות.

 

לקראת סיום שיחת הוועידה, ביקשה אחת הנציגות בהונג קונג מהשניים לספר מעט פרטים אישיים על החיילים החטופים ולתאר את שגרת חייהם. "אודי היה סטודנט לתואר שני", סיפרה קרנית, "חובב צילום, קריאה ורכיבה על אופניים. הכרתי אותו תשע שנים. תשעה חודשים לפני החטיפה נישאנו.

 

"אני יודעת שאני צריכה להיערך לשתי אפשרויות. האחת שאודי יחזור הביתה חי, בריא ושלם, וגם לאפשרות האחרת, ההפוכה. בינתיים אני צריכה להתרגל לכך שאני חוזרת למקום שלי ושל אודי לבד. מה שמחזיק אותי ונותן לי כוח, הוא הצורך במאבק, להילחם על חזרתו הביתה", אמרה.

 

בני רגב סיפר כי אלדד היה אף הוא סטודנט, באוניברסיטת בר אילן, והיה איש משפחה. הוא סיפר על המפגש האחרון עם אחיו כמה ימים לפני החטיפה. "עם כל הקושי שבדבר, החיים נמשכים", סיפר. "לי נולד בן, שהיום כבר כבן שנה. אחי אייל התחתן, ובכל זאת, בכל רגע ורגע אנחנו חושבים על אלדד ונאבקים על חזרתו".

 

בתום שיחת הוועידה אמרה גולדווסר ל-ynet כי אין בכוונתה להתייחס בשלב זה לממצאי ועדת וינוגרד. לדבריה, קודם ברצונה לקרוא את הדו"ח כדי להחליט אם יש בו התייחסות לעניין החטיפה, הטיפול בה והשלכותיה. בתשובה לשאלה בעניין המשך פעילות המשפחות, אמרה גולדווסר כי המשפחות ממשיכות בפעילות נמרצת בנושא שחרור הבנים, "אך לא כל פעילות ראויה לחשיפה תקשורתית. להיפך. יש הרבה פעילויות שעדיף לעשות בחשאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאבק. קרנית גולדווסר
צילום: דורון גולן
צילום: ניב קלדרון
החיים נמשכים. בני רגב
צילום: ניב קלדרון
מומלצים