מגעים בדרג בכיר בין ישראל לקטאר
ל-ynet נודע כי שר הביטחון, אהוד ברק, נועד בסודיות עם ראש ממשלת קטאר בשוויץ. בלשכת שר הביטחון סירבו להתייחס לתוכן הפגישה, אך ככל הנראה דנו השניים במצור על עזה ובניסיונות קטאר לקדם את המשא ומתן לשחרור החייל החטוף, גלעד שליט. מקורות פלסטינים מסרו ל-ynet כי לפני שבועיים ביקרה בישראל אישיות קטארית בכירה
האם קטאר מגבירה את מעורבותה בנעשה באזור? שר הביטחון, אהוד ברק, נפגש לפני כעשרה ימים עם ראש ממשלת קטאר, חמד בן ג'אסם אל תאני, בדאבוס שבשוויץ, אך קיומה של הפגישה נשמר בסודיות על ידי ישראל עד כה. במקביל, מקורות פלסטינים מסרו ל-ynet, כי לפני כשבועיים ביקרה בישראל אישיות בכירה מקטאר.
ל-ynet נודע כי שר הביטחון וראש ממשלת קטאר נועדו למשך חצי שעה בפורום הבינלאומי הכלכלי בדאבוס, ודנו בהתפתחויות האחרונות מול ממשלת חמאס, לה יש קשרים מצוינים עם האמירות שבמפרץ. בלשכת שר הביטחון סירבו למסור פרטים על תוכן הפגישה. "אנו מסרבים להתייחס", נמסר, אך ככל הנראה, דנו השניים בפריצת חומת ציר פילדלפי ברפיח, במצור הכלכלי על רצועת עזה ובניסיונות הקטארים לקדם משא ומתן בין הצדדים ושחרור גלעד שליט.
קטאר מנסה מזה זמן, לעודד משא ומתן בין ממשלת חמאס בראשות איסמעיל הנייה, לבין ישראל, אך האחרונה סירבה לכך בכל תוקף. האמירות הקטארית, תומכת כלכלית של ממשלת חמאס כנגד הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו עליה לאחר השתלטותה על עזה, מעורבת גם במגעים הקשורים בניסיון להביא לשחרור גלעד שליט. על פי פרסומים בינלאומיים, העבירה קטאר 50 מליון דולר לממשלת החמאס, לאחר הטלת הסנקציות הבינלאומיות.
"אישיות בכירה מקטאר ביקרה בישראל"
לצד פגישת שר הביטחון עם ראש ממשלת קטאר, מסרו מקורות פלסטינים ל-ynet כי אישיות בכירה מהנסיכות ביקרה לפני שבועיים בישראל ודנה עם בכירים ישראלים במצב ברצועת עזה ובאפשרות להתניע מחדש את המגעים סביב גלעד שליט.
"האישיות הקטארית ניסתה לבדוק נוסחה שבמסגרתה תחזור בה ישראל מן ההחלטה להפסיק את אספקת הדלק לרצועה ולאפשר את חידוש הסיוע ההומניטרי לרצועה, בתמורה להפסקת ירי הרקטות והבטחה קטארית לנסות ולחדש את הרגיעה בין ישראל והפלגים הפלסטינים", מסרו המקורות.
לדברי המקורות הפלסטינים, הקטארים, הנמצאים ביחסים מצוינים עם חמאס, אף בדקו מול אנשי הג'יהאד האיסלאמי את האפשרות לרגיעה ולהפסקת ירי הרקטות. המקורות העריכו כי לביקור של הנציג הקטארי היתה השפעה על חידוש אספקת הדלק לרצועה ועיכוב בהחלטה הישראלית להפסיק את זרם החשמל לרצועת עזה.
בשלב זה לא התקבל כל אימות מפי גורמים ישראליים לביקורה של האישיות הקטארית.
למרות תמיכת קטאר בממשלת חמאס וקשריה הטובים עם חיזבאללה בלבנון, מקיימים מנהיגים ישראלים קשר בלתי אמצעי עם האמירות הקטארית.
שמעון פרס, בחודשים האחרונים לכהונתו כמשנה לראש הממשלה, ביקר בדוחא בביקור מתוקשר. בפעם הקודמת ביקר פרס בקטאר בשנת 1996, כאשר פתח את הנציגות הישראלית במדינה.
שרת החוץ ציפי לבני, נועדה עם האמיר של קטאר בעת כינוס האו"ם אשתקד בניו-יורק. שר החוץ לשעבר, סילבן שלום, נועד גם הוא עם אישים קטארים.