שתף קטע נבחר

איראן ערכה ניסוי לקראת שיגור לווין לחלל

הטלוויזיה הממשלתית באיראן דיווחה כי איראן ערכה ניסוי במשגר רקטות - לקראת שיגור לווין איראני לחלל. סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה כי הלווין נועד למחקר, אך לא מן הנמנע כי יעשה בו שימוש לצרכי צילום וריגול. אחמדי-נג'אד: "נוכחותנו בחלל היא חיונית"

גם איראן בדרך לחלל? איראן ערכה הבוקר (יום ב') ניסוי במשגר רקטות, המסוגל לשגר לחלל לווין מתוצרתה. הטלוויזיה הממשלתית במדינה דיווחה כי הרקטה שוגרה - אך לא פרסמה תמונות מהניסוי, שהתבצע כפי הנראה באזור מדברי במדינה. נשיא איראן מחמוד אחמדי-נג'אד נתן בטקס את ההוראה הנשיאותית לשיגור: "בשם האל... אני מאשר את השיגור".

 

על-פי הדיווחים במדינה, הלווין שאותו עתידה איראן לשגר - המכונה "אומיד" (תקווה בפרסית - ד"כ) - ישוגר בחודש הבא. סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה כי הלווין נועד למחקר. עם זאת, לא מן הנמנע כי איראן מתכוונת לעשות בו שימוש אחר, בין השאר לצרכי צילום וריגול.

 

הלווין "אומיד" תוכנן על ידי האיראנים במשך 10 שנים. בפברואר 2007 הצטרפה איראן לקהילת החלל הבינלאומית כאשר שיגרה בהצלחה טיל לחלל - כחלק ממאמציה לשגר חמישה לווינים עד שנת 2010. שם הטיל ששוגר הבוקר הוא "ספיר" (שגריר בפרסית) והוא צפוי לשמש בעתיד אמצעי שיגור ללווין האיראני.

 

עוד דווח כי הלווין יוצר על ידי מדענים ומומחים איראנים והוא ישוגר לגובה נמוך. איראן הסתייעה במדינות אחרות בפיתוח תוכנית החלל שלה, ועשתה מאמצים רבים כדי להיכנס למועדון היוקרתי של מדינות להן יש יכולת לשגר לווינים לחלל. בטקס נחשף היום גם מרכז החלל האיראני הראשון, שישמש לשיגור לוויינים מדעיים.


הנשיא אחמדי-נג'אד במרכז החלל החדש, היום (צילום: AFP)

 

התקדמות מדאיגה

במדינות המערב חוששים כי איראן מתקדמת בשני מסלולים מדאיגים מבחינת הקהילה הבינלאומית. האחד, פיתוח תוכנית גרעין צבאית, שנועדה לייצר חומר בקיע לפצצת אטום. השני, פיתוח אמצעי שיגור. הקושי המרכזי של מדינות בעלות יכולת גרעינית הוא פיתוח יכולת להרכיב את ראש הקרב הגרעיני על טיל בליסטי. החשש במערב הוא שהתקדמות טכנולוגית בתחום שיגור לווין לחלל, עלולה להצביע על כך שאיראן שיפרה את יכולותיה בתחום פיתוח הטילים.

 

בטקס שנערך במרכז השיגור במדינה, אמר אחמדי-נג'אד: "נוכחותנו בחלל היא חיונית. אנחנו זקוקים לנוכחות פעילה ומשפיעה בחלל ואנחנו מודים לאל על כך שאנחנו עדים לצעד הראשון והנחוש של ייצור ושיגור הלווין".

 

הוא הוסיף כי "אם מדינה רוצה להיות מכובדת ובעלת השראה עליה לשלוט בפיתוחים המדעיים והטכנולוגיים המתקדמים ביותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השיגור, הבוקר באיראן
צילום: רויטרס
מומלצים