שף סטפן, נראה אותך מבשל כשר
חוקי הכשרות מגבילים מאוד את השף היהודי. אז איך בכל זאת מבשלים גורמה בלי מאכלי ים, יין מחו"ל או רטבים חלביים לבשר? 17 חניכים מרחבי העולם באו ללמוד בבית ספר היחידי בעולם שמכשיר שפים "גלאט כשר"
אם שף סטפן מ"קרב סכינים" היה מגיע לשיעור ב"בית הספר הירושלמי לאומנות הבישול הכשר" בוודאי היה משתגע. מה, Qu’est-ce Que C’est? אין שרימפס? איפה רוטב השמנת לסטייק? למה אין יין פורט?
חוקי הכשרות מגבילים מאוד את מרחב התמרון של הטבח היהודי, ובכל זאת - שבעה עשר צעירים דתיים מרחבי העולם החליטו להגשים את חלומם ולהיות שפים. הם הצטרפו לתוכנית ייחודית של פרויקט "מסע" ועוברים הכשרה לשפים במושב מסילת ציון שליד ירושלים - בבית הספר היחיד בעולם לבישול כשר למהדרין.
שיעור אפייה בכובע ושביס (צילום: קווין אונגר)
המשתתפים לומדים במשך עשרה חודשים קונדיטוריה, בישול ויין ומתנסים בבישול מעשי, וגם בניקיונות כמובן. מלבד זאת יוצאים חניכי "מסע" גם לסיורים בארץ ולמשימות התנדבות שבועיות.
"בית הספר הירושלמי לאומנות הבישול הכשר" פועל כבר חמש שנים, אבל עד כה פעל בשפה האנגלית. בחודש מרץ הקרוב ייפתח לראשונה קורס בעברית, המיועד לגברים חרדים. "הצורך בלצאת לעבודה עורר את הביקוש לקורס שכזה", מסבירה ל-ynet מנהלת קשרי החוץ של בית הספר, דבי סימן-טוב.
לדבריה, חלק ניכר מהאתגר שעומד בפני תלמידי בית הספר הוא למצוא תחליפים הולמים וראויים למאכלים שאינם עומדים בדרישות ההלכה.
השף האחראי של בית הספר, ג'יי אנגלמאייר, סגר לפני כשנה מסעדה מצליחה בארצות הברית ועלה לארץ. אנגלמאייר, דתי ואב לארבעה, עבד בעבר כשף ב"montrachet" - מסעדתו של השחקן רוברט דה-נירו - אולם כאשר שלח את בתו ללמוד
באולפנה חש שאין זה הולם שיבשל אוכל שאינו כשר (אפילו למי שאינם יהודים), והחליט לפתוח מסעדה משלו.
כיום לומדים בבית הספר כ-25 תלמידים, שמקווים להיות הדור הבא של השפים במסעדות הגורמה הכשרות בישראל ובעולם.
הערב (ב') ומחר יגישו חניכי פרויקט "מסע" ארוחות גורמה לאורחים שיגיעו לסעוד בבית הספר. למחר עוד נותרו מספר מקומות פנויים.