פסטיבל משלך
"פסטיבל אשה" שיערך בחולון במרץ הקרוב, יעוצב בהשראת "חדר משלך", המסה הפמיניסטית המהפכנית של וירג'יניה וולף . בתכנית שוק קח-תן, הצגה המלמדת את שפת הסימנים, והופעה של הזמרת הבריטית, מריאן פיית'פול
בשנת 1928 ראה אור בבריטניה "חדר משלך", מסה מהפכנית שכתבה וירג'יניה וולף שעניינה המכשולים העומדים בפני נשים כותבות וחשיבותה של חשיבה ביסקסואלית. "אם אנחנו יודעים היום יותר על מעמדן של נשים לאורך ההיסטוריה האנושית, אם זכינו לקולות נשיים ענקיים בספרות של המאה העשרים – מאחורי כל אלה עומד כרך צנום וצנוע, לא מדעי ולא שיטתי, שהתחיל מרעיון פשוט: אישה צריכה חדר משלה, והכנסה קבועה כדי לכתוב",
כתבה על הספר מבקרת הספרות אריאנה מלמד, שהגדירה אותו כספר חובה בכל בית.
וירג'יניה וולף ויצירתה האלמותית היוו השראה לבניית התכנייה של "פסטיבל אשה", שייערך בחולון במרץ. "וירג'יניה וולף נותנת לקשר בין היצירה לאמצעים הכלכליים שמאפשרים אותה חשיבות רבה. אני מאמינה בחיבור הזה ואין לי ספק שהמציאות הוכיחה שבעידן העכשווי, בו נשים עצמאיות מבחינה כלכלית, היצירה הנשית פורחת", אומרת מנהלת הפסטיבל ריבי פלדמסר ירון, "לצד יצירה נשית אותנטית יציג הפסטיבל גם יצירות עם מאפיינים נשיים, וכל זה לא נגד או על חשבון הגברים, אלא למען גילוי של עולם נשי רב עצמה".
הפסטיבל, שייפתח ב-4 במרץ ויימשך חמישה ימים, יתרכז באולמות תיאטרון חולון לצד אירועים מיוחדים במדיטק, במרכז לאמנויות שטיינברג ובגלריות ברחבי העיר. אורחת הכבוד של הפסטיבל השנה תהיה, כפי שפורסם ב-ynet, הזמרת הבריטית מריאן פיית'פול. אורחים מיוחדים נוספים שיגיעו מבריטניה הם אדריאן הולס, עם מופע הדראג "הקהל של אדריאן", שהציג בבכורה בפסטיבל אדינבורו האחרון, וקבוצת "ציפורי המטריה", שמציגה מופע המתרחש בשירותי נשים ציבוריים וחושף את עולמן האינטימי של ארבע נשים שנפגשות באקראי. תחת הכותרת "האשה הגדולה מן החלומות" יוקדש השנה ערב מחווה מיוחד לכלת פרס ישראל, הסופרת דבורה עומר. באירוע, שייערך במרכז המדיטק, ישתתפו קארין אופיר, אפרת בן צור, אפרת גוש, ששון גבאי ושלומי שבן.
אדריאן הולס. יגיע עם מופע דראג (צילום: רוברט דיי)
כמדי שנה, כך גם הפעם, יציג הפסטיבל מופעי בכורה בתחומי הבמה השונים. במסגרת זו תקיים להקת מחול ורטיגו ערב גאלה של "רעש לבן", יצירתה החדשה של הכוריאוגרפית נעה ורטהיים הבוחנת את תרבות הצריכה המודרנית מול צניעותו של הטבע. הלהקה מזמינה את הקהל להביא עמו חפץ או פריט לבוש שאינו דרוש לו לצורך מחזור והחלפה בשוק קח-תן שיתרחש בכניסה לאולם. מופע מחול נוסף שיעלה בבכורה הוא "גילה" מאת גלית ליס, המשלב תנועה, משחק, אמנות וידאו ומוזיקה. במופע זה מופיעות נשים בין הגילאים 72-84, ביניהן כלת פרס ישראל, פרופסור רות בן ישראל, והשחקנית מרים גבריאלי.
תיאטרון באר שבע יעלה בבכורה ולראשונה בארץ את "ילדים חורגים לאלוהים", בבימויה של נוי לנצט. ההצגה מספרת את סיפורה של צעירה חרשת והמורה שלה להגייה שמתאהב בה. השחקנית הראשית בהפקה היא חרשת, ומדריכי חרשים של מוזיאון הילדים בחולון ידריכו את הקהל במילים בסיסיות בשפת הסימנים.
הפקות תיאטרון נוספות ומעוררות עניין בפסטיבל השנה הן "הדרך לג'אנה" על מאבקן של נשים לקיום בחברה הפלסטינית, "נמר חברבורות" בעיבוד של אלית ובר המשלב בובות ושחקנים, "הלכה – נשותיו של צ'כוב" מופע תיאטרלי שמציג קשת דמויות נשיות מסיפוריו של צ'כוב. בגלריית התיאטרון תציג השחקנית מיכל סבירוני, הצגות אישיות בתיאטרון קופסא שבו בוחר הקהל הצגה מתוך תפריט וצופה בה כשראשו מושחל לתוך קופסת התיאטרון.
בתחום המוזיקה יציג הפסטיבל מרתון של מוזיקאיות צעירות היוצאות בקרוב באלבום בכורה ומארחות במופע, על פי בחירתן, חברות וחברים מפורסמים
שבאים לפרגן. בין המשתתפות במופע: יפעת בן דרור, סיון שביט, רילי, דפנה ארמוני, אורית דוקלר, שרית וינו אלעד, לימור עזריה, טל גורדון, ירונה כספי, יובל מסנר, יסמין אבן, אהובה עוזרי ונתן סלור. רותי נבון תבצע ממיטב יצירות הג'אז בקונצרט בה תלווה אותה תזמורת הג'אז של חולון. אתי אנקרי תארח במופע "אהבה גדולה שלי" את הזמרת שבחיה בת ישראל. במסגרת הפסטיבל יקיים מטה חגיגות הששים למדינת ישראל ערב "נשים, ילדים וחלומות" בחסות ראש הממשלה ובו יוענק אות הוקרה מיוחד לנשים שהקדישו את חייהן למען ילדים ורווחתם.