שתף קטע נבחר

בי"ח מאיר: מת צעיר שנדבק בחיידק טורף

אדם בן 32, אב לתינוק שזה עתה נולד, הגיע שלשום לבית החולים כשעל גופו סימני פריחה - ולפנות בוקר מת מהחיידק סטרפטוקוקוס A. רופאה בכירה ב"מאיר": "זו מחלה עם שיעורי תמותה גבוהים ומהלכה סוער ומהיר"

חיידק טורף גרם למותו של צעיר תוך יומיים: לפנות בוקר מת בבית החולים "מאיר" בכפר-סבא צעיר בן 32 מאזור השרון. הצעיר השאיר מאחוריו אישה ותינוק שזה עתה נולד.

 

הצעיר הגיע לבית החולים לפני יומיים במצב של קריסת מערכות והועבר מיידית ליחידה לטיפול נמרץ. במשך 48 שעות נאבקו הרופאים על חייו, אך לפנות בוקר נאלצו לקבוע את מותו. לפני שאושפז חלה הצעיר במחלה עם סימנים הדומים לשפעת, אך מצבו הידרדר במהירות. לבית החולים הגיע כשעל גופו סימנים אדומים דמויי עקיצות, שסייעו לרופאים לאבחן כי מדובר בחיידק טורף. 

 

 

החיידק הטורף סטרפטוקוקוס A, זכה לשמו המאיים כיוון שהוא "מחסל" רקמות רכות בגוף האדם. בצורתו הלא אלימה נמצא החיידק אצל אנשים רבים בחלל הפה והלוע או על העור, ובמקרים נדירים הופך לאלים מסיבות שאינן ברורות. "בשונה מחיידק הסטרפטוקוק שגורם לזיהום בשקדים - אנגינה בלשון העם - יש תת-זן של החיידק עם מאפיינים אלימים שעלול לגרום לזיהום חודרני", מסבירה ד"ר בת שבע גוטסמן, רופאה בכירה ביחידה למחלות זיהומיות בבית החולים "מאיר" בכפר-סבא. "החיידק גורם להרס רקמות ולהרס או נזק לשרירים. הוא גם עלול לגרום לתסמונת שנקראת תסמונת ההלם הטוקסי". 

 

משרד הבריאות אינו אוסף נתונים מסודרים על תחלואה או תמותה מהחיידק הטורף, אך על סמך נתונים מישראל ההערכה היא שישנם 0.3 מקרי תחלואה ל-100 אלף חולים, כך שמדובר במחלה נדירה. "זו מחלה עם שיעורי תמותה גבוהים: בין 30 ל-70 אחוז מהחולים מתים ממנה. מהלך המחלה סוער ומהיר מאד", אומרת ד"ר גוטסמן. "הטיפול במחלה כולל טיפול תומך ביחידה לטיפול נמרץ, טיפול אנטיביוטי וכירורגיה, כאשר יש זיהום מקומי של גפה ניתן לכרות אותה ולהציל את החולה". 

 

סימני המחלה הם חום גבוה, מצב של בילבול, תיתכן פריחה על פני שטח גדול של העור בצבע אדום עז וייתכנו שילשולים או הקאות. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהלך מחלה קצר וסוער (תמונת אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים