ב-5 השנים האחרונות עזבו 30 אלף איש את ירושלים
לוועדה הכלכלה של הכנסת נמסר כי רוב העוזבים הם צעירים. מנכ"ל עיריית ירושלים: מדיניות הממשלה לעכב בניית דירות חדשות בעיר, הקפיצה ב-50% את מחירי הדירות
נתונים קשים על בריחת צעירים מירושלים, כתוצאה מעלייה תלולה במחירי הדירות נחשפו היום (ב') בוועדת הכלכלה של הכנסת. הדיון נערך ביוזמתו של יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, ח"כ אורי אריאל, שחשף דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, המצביע על השפעת מהלכי הממשלה על מחירי הדירות.
על פי הדו"ח, ב-6 השנים האחרונות עזבו 30 אלף איש את העיר, רובם זוגות צעירים. לדברי אריאל, משרד השיכון מעכב שיווק דירות בשכונות ירושלמיות מובהקות, זאת למרות שאין שום מסמך המורה על הקפאת הבנייה בתוך העיר.
עוד עולה מהדו"ח כי התנהלות הממשלה לגבי דחיית הסיוע בדיור בירושלים, לפי הצעת חוק ההסדרים, לצד אי התערבות ממשלתית להרחבת היצע מאגר הדירות, יביאו להמשך מגמת ההגירה השלילית מהבירה ולגידול בשיעורי העוני.
מנכ"ל עיריית ירושלים, יאיר מעיין, אישר את דבריו של אריאל וטען כי מדיניות הממשלה לעכב בניית דירות חדשות בעיר, הקפיצה ב-50% את מחירי הדירות. כך, לדבריו, דירת 4 חדרים בשכונת גילה עלתה לפני שנים אחדות 120 אלף דולר – ואילו היום מחירה יותר מכפול. אריאל גילה כי האגף למעקב ובקרה במשרד ראש הממשלה, ביקש וקיבל ממשרד השיכון, דיווח על בניה קיימת, שיווק ומכרזים לבניה עתידית בשכונת הר חומה, וזהו לדבריו, "צעד חמור ומסוכן מאד".
יו"ר האופוזיציה בעיריית ירושלים, ניר ברקת, הזהיר בדיון כי עד שנת 2035 לא יהיה רוב יהודי בבירה. זאת, לדבריו, בגלל הגירה מאסיבית של ערביי הסביבה אל העיר, הן בגלל רמת החיים הגבוהה בעיר ביחס לסביבתה, והן בגלל בניית החומה. "50% מכלל הדירות שנבנו בשלוש השנים האחרונות בירושלים, נמכרו לתושבי חו"ל, מה שהקטין במיחוד את מלאי הדירות המיועדות לזוגות צעירים", אמר ברקת.
יו"ר הוועדה, ח"כ גלעד ארדן, מתח ביקורת על שמשרד ראש הממשלה בחר להתעלם מהישיבה, ולא שלח נציג לדיון. בסיכום הישיבה, החליטה הוועדה לדרוש מראש הממשלה להעביר אליה בכתב, עד סוף החודש, הבהרה חד משמעית האם קיימת הנחייה להקפיא הבנייה בירושלים וסביבתה. הוועדה תניח גם הצעת חוק למתן מענקים והלוואות לרוכשי דירות בירושלים.