שתף קטע נבחר

 

מחאת תושבי שדרות: צבע אדום או צבע כתום?

ראש עיריית שדרות, תלמידי ישיבת ההסדר בעיר, פעילים פוליטיים וחברתיים ונפגעים מקסאם התאחדו כדי להפגין במחאה על המשך הירי לעבר העיר. הצבע הכתום החל להיות יותר ויותר דומיננטי בהפגנות המחאה. מויאל, שהעתיק את לשכתו לאוהל המחאה בירושלים: "כולנו פה יחד כי כולנו תושבי שדרות ומה שמשותף לנו זה המאבק בירי הקסאמים"

ארבעה ראשים מובילים את המאבק של תושבי שדרות, שיצאו להפגין בירושלים ובתל-אביב והקימו מאהל מחאה מול משכן הכנסת. המובילים הם ראש העירייה אלי מויאל מהליכוד, יו"ר המטה לביטחון שדרות אלון דוידי מהאיחוד הלאומי, בתיה קטר ממפלגתו של גאידמק והרב דוד פנדל - העומד בראש ישיבת ההסדר בעיר. בהפגנות האחרונות בירושלים ובתל-אביב, נשמע צבע אדום, ונראו גם מפגינים לבושי חולצות כתומות, כמו במחאה נגד ההתנתקות. האם הימין השתלט על מחאת אנשי שדרות?

 

מי שפועל בעיר כבר שנים רבות, הן בתחומים החברתיים ובכל ההפגנות הם תלמידי ישיבת ההסדר המקומית בעיר, שאותה מנהל הרב פנדל. בישיבה לומדים כ-500 צעירים, רובם המוחלט אינם משדרות, אך עם זאת רבים מבוגרי הישיבה נישאו וכעת הם מתגוררים בעיר מוכת הקסאמים.


ההפגנה בתל-אביב. מה הצבע השולט? (צילום: ירון ברנר)

 

התלמידים בישיבה מגיעים כמעט לכל אירוע ובעת ירי רקטות הם מתנדבים לסייע בבתי התושבים, מפעילים קרן לנזקקים המחלקת מזון בסוף השבוע ועוד. "אני תושב העיר ואב לשבעה ילדים" אומר ל-ynet הרב פנדל, "אנו מגדלים פה תלמידי ישיבה. הם חלק מהתושבים כאן, חים כאן וסופגים רקטות כמו כל אחד בעיר".

 

על הצבע הכתום שמתחיל להיות דומיננטי בהפגנות, אמר הרב פנדל: "אני חושב שלאזרח הפשוט קצת קשה להניע את המחאה, הם עסוקים בטרדות היום יום הקשות ממילא, והחבר'ה שלנו הם צעירים שפועלים לא רק בהפגנות, אלא בכל התחומים עיר. התרומה שלהם היא מאוד גדולה. לומר שהמחאה כתומה או מגוון פוליטי כזה או אחר זה בפירוש לא נכון, אומנם אנו יותר בולטים אבל אנו רק חלק מכך".  

 

ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר כי מבחינתו, כל המפגינים הם תושבי שדרות. "זה שאלון דוידי מזוהה עם אפי איתם, ובתיה קטר עם גאידמק זה לא מעניין אותי. כולנו פה יחד כי כולנו תושבי שדרות ומה שמשותף לנו זה המאבק בירי הקסאמים. כל עוד ההפגנות האלה מתקיימות על-פי חוק, אני תומך בהן ואני איתם. המסר שלי הוא לא לקרוא לאולמרט להתפטר או להשמיץ שר זה או אחר, אלא פשוט לבקש שיתנו לנו לחיות בשקט בשדרות. אני מאמין שהמחאה הפשוטה והשקטה הזו תפעל בצורה הרבה יותר חזקה".

 

מויאל העתיק את לשכתו לירושלים ומקיים פגישות עבודה במאהל המחאה, "ההיענות היא מדהימה ואזרחים רבים מגיעים מכל קצות הארץ".

 

בתיה קטר סבורה כי זה מאבק של כל תושבי העיר. "אני בכלל ממפלגת העבודה ומזוהה עם גאידמק. דוידי הוא מהאיחוד הלאומי, מויאל הוא ליכודניק. כולנו רוצים פשוט להגן על הבית שלנו, זה לא מאבק של כתומים או אחרים, זה מאבק של כולם ללא שום הבדל. מי שמנסה לצבוע את זה בצבעים אחרים חוטא לאמת ומנסה להסיט את הויכוח והדיון האמיתי בשאלה מתיי יגמר הירי הזה".

 

דוידי טוען כי בהפגנות משתתפים בעלי דעות פוליטיות שונות. "מה שמאחד אותנו זה המאבק המשותף נגד ירי רקטות הקסאם. היו איתנו סטודנטים, עולים וותיקים מכל הקשת הפוליטית. הניסיון לצייר את זה בגוון פוליטי מאוד לא מדוייק. מגיעים לפה מכל הארץ דתיים וחילונים, המשותף לכולנו היא העובדה שכולנו סופגים את הירי של הרקטות, שלא מבחינות בין אף אחד בעיר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת מחאה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מויאל. מכהה את הכתום
צילום: ניב קלדרון
דוידי. מאבק משותף
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
קטר. רוצים להגן על הבית
צילום: אמיר כהן
הרב פנדל. התלמידים חיים כאן
צילום: יהונתן צור
מומלצים