ספילברג מצטרף למחרימי האולימפיאדה בסין
הבמאי סטיבן ספילברג ושחקנית הקולנוע מיה פארו הצטרפו לרשימה ההולכת וגדלה של ידוענים ואנשי ציבור, המתכוונים להחרים את המשחקים האולימפיים בבייג'ינג. הסיבה: שיתוף הפעולה הכלכלי והצבאי בין סין לסודן, על רקע המשבר בדרפור. ספילברג, שהועסק כיועץ אמנותי לטקסי הפתיחה והסגירה, התפטר מתפקידו
הבמאי סטיבן ספילברג והשחקנית מיה פארו הודיעו הלילה (יום ד') כי בכוונתם להחרים את המשחקים האולימפיים בבייג'ינג השנה, עקב שיתוף הפעולה הכלכלי והצבאי בין סין לממשלת סודן, האחראית להפרת זכויות אדם ולמרבית מעשי הזוועה בחבל דרפור.
במסגרת "יום הפעולה הבינלאומי בסוגיית דרפור" קראו שני כוכבי הקולנוע לממשל הסיני להפעיל מכבש לחצים על חרטום על מנת להביא לסיום הטרגדיה בדרפור. המלחמה בחבל החלה ב-2003 ובמהלכה נהרגו כ-200 אלף בני אדם ו-2.5 מיליון בני אדם נוספים נותרו פליטים.
ספילברג, אשר הועסק על ידי מארגני האולימפיאדה כיועץ אמנותי לטקסי הפתיחה והסגירה, הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו כיוון ש"אינו חש בנוח" לעבוד באולימפיאדה בזמן שסין אינה עושה די כדי להקל על סבלם של תושבי דרפור. "למרות שמארגני האולימפיאדה הבהירו לי כי הממשל הסיני עושה הכל לסיום המשבר הנורא, הפעולות הברבריות בדרפור נמשכות. על ממשלת סודן רובצת רוב האחריות לפשעים המתמשכים, אך הקהילה הבינלאומית ובמיוחד סין, צריכות לעשות יותר", אמר.
לא יחגוג בסין. ספילברג (צילום: רויטרס)
פארו, הפועלת מזה תקופה ארוכה כשגרירה של רצון טוב למען תושבי דרפור מטעם האו"ם, חתמה מצדה על מכתב פתוח שהעבירה קבוצת זוכי פרס נובל, אלופים אולמפיים וידוענים אחרים, לנשיא סין הו ג'ינטאו. במכתב, גינו הפעילים את תמיכתה של בייג'ינג בסודן.
"כולנו מודעים ליכולתה העצומה של סין להביא לסיום המשבר בדרפור, אך קשריה הכלכליים והצבאיים עם ממשלת סודן נמשכים ומעניקים לזו את האפשרות לדחות את טענות נגדה.
כיצד יכולה סין לארח משחקים אולימפיים ובאותו זמן לתת יד לרצח עם? הזמן של תושבי החבל אוזל", אמרה פארו והציעה כי סין תפעיל את השפעתה לפרוק מיליציית הג'נג'וויד וכי הממשל הסודני יפסיק לאלתר את ההפצצות והמתקפות הקרקעיות בחבל.
סין רוכשת שני שלישים מייצוא הנפט של סודן ובתמורה מוכרת לחרטום נשק ומגינה עליה בהצבעות שהתקיימו בסוגיית דרפור במועצת הביטחון. בייג'ינג טרם התייחסה להודעתם של ספילברג ופארו.
לפני כחודש וחצי החל כוח משקיפים המשותף לאו"ם ולאיחוד האפריקני את פעולתו בחבל דרפור. עם זאת, עד להגעת אלפי החיילים שהבטיחו מדינות העולם לשלוח לדרפור, לא צפוי שינוי ניכר בשטח. בשלוש השנים האחרונות פעל בדרפור כוח משקיפים של האיחוד האפריקני בלבד, שלא הגיע להישגים משמעותיים.