שתף קטע נבחר

רוסיה: לא נטיל סנקציות על קוסובו או תומכיה

שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, נפגש עם שר החוץ של סלובניה, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, בניסיון לגשר על הפערים בעמדות בכל הנוגע לשאלת עצמאות חבל קוסובו. "לא הצלחנו להתגבר על המחלוקות", אמר לברוב, אך הבהיר כי ארצו אינה מתכננת להטיל עיצומים על החבל הפורש או תומכיו

האיחוד האירופי ורוסיה לא הצליחו היום (ד') לגשר על המחלוקות ביניהם בכל הנוגע לעצמאותו של חבל קוסובו, אך מוסקבה הודיעה כי אין בכוונתה להטיל סנקציות נגד המחוז הסרבי או תומכיו. הרוב האלבני בקוסובו צפוי להכריז על עצמאות מסרביה ביום ראשון הקרוב.

 

שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר בתום פגישה עם שר החוץ של סלובניה, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, כי אינו מעריך שישיבת מועצת הביטחון של האו"ם מחר תשפיע על ההתפתחויות הצפויות. "אני לא חש אופטימיות גדולה בנוגע לישיבה מחר", אמר במסיבת עיתונאים לאחר הפגישה שהתקיימה בעיירה ברדו שבסלובניה.

 

לברוב שב על עמדת מוסקבה לפיה פרידתה של קוסובו מסרביה היא טעות, אך התעקש כי רוסיה אינה מתכננת להטיל סנקציות כלשהן על המחוז הקטן או על האיחוד האירופי. "רוסיה אינה מתכוונת לנקוט בצעדי ענישה נגד אף אחד. הרעיון עצמו הוא פרוע", אמר לברוב, אך הוסיף: "אנו בטוחים שאם תהיה הכרה (בעצמאות קוסובו) זו תהיה טעות. עמדתנו בנושא שונה באופן מהותי (מעמדת האיחוד האירופי) ולא הצלחנו להתגבר על המחלוקות".

 

שר החוץ הסלובני, דמיטריי רופל, שארצו היא הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, אמר רק כי השיחות היו "ידידותיות וכנות". מוקדם יותר היום, נציבת יחסי החוץ באיחוד האירופי, בניטה פררו-וולדנר, אמר כי אירופה מעוניינת לשכנע את רוסיה כי לא ניתן לשמר על הסטטוס קוו שהונהג בקוסובו מאז 1999. "הסטטוס קוו לא יכול להישמר מכיוון שאנו מעוניינים ביציבות באזור", אמרה הנציבה.

 

מנהיגי חבל קוסובו, שבו האלבנים מהווים כ-90 אחוז מהאוכלוסיה, דורשים לפרוש מסרביה ולהקים מדינה עצמאית. שרי האיחוד האירופי צפויים לאמץ ביום שלמחרת בבריסל הצהרה כללית שתתייחס לעתידה של קוסובו ותיקח בחשבון את הכרזת העצמאות. לדברי הדיפלומטים, האיחוד צפוי לקרוא ליציבות ולהשאיר בידי כל המדינות החברות את החלטה אם להכיר בעצמאות קוסובו. בין 20 ל-22 ממשלות של חברות האיחוד האירופי צפויות להכיר בקוסובו במהירות. עם זאת, לפחות חמש צפויות שלא להכיר בכך, לפחות בהתחלה, ואלו הן קפריסין, יוון, רומניה, סלובקיה וספרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לברוב: לא אופטימי
צילום: איי פי
צילום: אלי אלגרט
פררו-וולדנר: ניסינו לשכנע
צילום: אלי אלגרט
מומלצים