שתף קטע נבחר

 

אחמדי-נג'אד יבקר בעיראק במרס, ארה"ב תומכת

נשיא איראן ייצא לביקור היסטורי ראשון בבגדד בעוד שלושה שבועות, שם ייפגש עם בכירי ממשל ודת. הבית הלבן הודיע כי הוא תומך בכינון יחסים טובים בין איראן לעיראק, אך ציין כי הדרך הטובה ביותר לקידום היחסים בין המדינות היא הפסקת התמיכה האיראנית בטרור

ארצות הברית אמרה היום (ה') כי היא תומכת בשיפור היחסים בין עיראק לאיראן. זאת, בעקבות תוכניתו של נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, לצאת לביקור היסטורי ראשון בבגדד בחודש הבא.

 

דובר הבית הלבן, גורדון ג'ונדרו, פירסם הודעה ובה נאמר: "אנחנו מעודדים כינון יחסים טובים בין איראן לעיראק. הדרך הטובה ביותר לשיפור היחסים היא שאיראן תפסיק לתמוך בקיצונים הפועלים בעיראק, שהורגים עיראקים חפים מפשע ואזרחים אמריקנים".

 

עיראק הודיעה בחודש שעבר על כוונתו של אחמדי-נג'אד לבקר במדינה, בעקבות הזמנה שקיבל מעמיתו ג'לאל טלבאני. היום הודיע דובר הממשלה בבגדד, עלי אל-דבאח, כי ביקורו של הנשיא האיראני יתקיים ב-2 במרס, במהלכו יוועד עם ראש הממשלה העיראקי, נורי אל-מליכי, וכן עם בכירי ממשל נוספים. טלבאני ואל-מליכי כבר ביקרו באיראן השיעית. 

  

אחמדי-נג'אד צפוי להיפגש במהלך ביקורו עם האייתוללה עלי סיסתאני, פוסק ההלכה השיעי הבכיר ביותר בעיראק. סיסתאני מתנגד לפירוש של עיקרון שלטון חכם ההלכה, כפי שמפרש אותו מנהיגה הרוחני של איראן, האיתוללה עלי חמינאי. בנוסף הביע אחמדי-נג'אד רצון לבקר בסמארה ובבצרה ובצפון עיראק, אולם לא בטוח אם ממשלת עיראק תוכל לאבטח את ביקורו באזורים האלה.

  

איראן ועיראק ניהלו ביניהן מלחמה עקובה מדם בת שמונה שנים בין 1980 ל-1988. במהלך המלחמה, נספו מאות אלפי בני אדם. עם זאת, היחסים בין שתי השכנות השתפרו מאז שהודח הרודן העיראקי סדאם חוסיין ב-2003, ולאחר עלייתה של הממשלה הנוכחית, שבראשה עומד נורי אל-מליכי השיעי.

 

ארה"ב ואיראן מסוכסכות על רקע תוכניתה הגרעינית של טהרן, ובשל מה שוושינגטון מכנה "השפעתה השלילית של איראן על עיראק". ארה"ב מאשימה את איראן כי היא מחמשת ומאמנת את המיליציות השיעיות בעיראק - טענה שאיראן דוחה מכל וכל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד ואל-מליכי (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים