סרביה: נצמצם קשרים עם מדינות שיכירו בקוסובו
יומיים לפני הכרזת העצמאות הצפויה של המחוז הבדלני, הבהיר הנשיא בוריס טאדיץ' כי "קשרים בילאטרליים עם מדינות שיכירו בחבל יצומצמו ולא יוסיפו להיות בדרג הקיים". עם זאת, אמר כי החזרת שגרירים אינה מעידה כי בלגרד מעוניינת בניתוק מלא של היחסים עם אותן מדינות
נשיא סרביה, בוריס טאדיץ', אמר אתמול (ו') כי בכוונת ארצו לצמצם את קשריה הדיפלומטים עם ממשלות שיכירו בעצמאות חבל קוסובו. עם זאת, הוסיף טאדיץ' כי אין בכך להעיד על ניתוק היחסים הדיפלומטים עם מדינות שיכירו בחבל.
"קשרים בילאטרליים עם מדינות המכירות בקוסובו יצומצמו ולא יוסיפו להיות בדרג הקיים היום. עם זאת, גם אם סרביה תחליט להחזיר את שגריריה לבלגרד, אין זה אומר שהיא תנתק את היחסים עם מדינות אלה", אמר טאדיץ'. דבריו של נשיא סרביה באו על רקע כוונת המנהיגים האלבנים בקוסובו, להכריז על עצמאות החבל ביום ראשון הקרוב.
ביום חמישי נשא ראש ממשלת סרביה, וויסלאב קושטוניצה, נאום מיוחד לאומה, ובו קרא לאזרחי ארצו להתכונן להכרזת העצמאות של חבל קוסובו וחזר על עמדתה הרשמית של סרביה, לפיה לא תכיר בעצמאות המחוז הבדלני. "הממשלה מבטלת מראש את האירוע, שצפוי להפוך למציאות בימים הקרובים... וזוהי הכרזת העצמאות של מחוז קוסובו.
החלטתנו היא תוצאה של אחדות לאומית מלאה, והיא מביעה התנגדות לכל אותן מדינות המטילות ספק בעקרונות הבסיסיים של החוק הבינלאומי. זוהי הפעם הראשונה שמתרחש דבר כזה, ומדובר בהפרה בוטה של החוק הבינלאומי".
סרביה זוכה לגיבויו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שהבהיר כי הכרה בעצמאות החבל הסרבי תהיה "לא מוסרית ולא חוקית", וכי על המדינות האירופיות שיתמכו במהלך "להתבייש" בצביעותן. לעומתו, הודיע היום נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, כי הוא תומך בעצמאות החבל. בביקור בבית ספר יסודי בדרום המדינה אמר סרקוזי בשיחה עם הילדים: "בקרוב תצטרכו להתרגל לשינוי במפת אירופה ולהוסיף את קוסובו".