נפתחה תחרות "שירה על הדרך"
גם השנה יעטרו את רחובות תל אביב שירים נבחרים של משוררים ותיקים ומתחילים. בעקבות פניית ynet תשקול הנהלת הפרס לפתוח את התחרות גם לכותבים בערבית
פרויקט "שירה על הדרך" של עיריית תל אביב-יפו מציע גם בשנתו הרביעית חשיפה רחבה לשירים שייבחרו על ידי ועדת מומחים. במסגרת התחרות, הפתוחה לכל תושבי העיר, ייבחרו חמישה שירים שיוצגו ברחובות העיר ובמרחביה הציבוריים לצד פסוקי שירה עברית וערבית קנונית, והשנה יוקדש מקום מיוחד גם לשירה הרוסית. השיר הזוכה בתחרות יזכה את כותבו בפרסום אסופת שירים שתראה אור בהוצאת "אחוזת בית". ארבעה זוכים נוספים יזכו בתלושים לקניית ספרים ברשת חנויות סטימצקי.
על אף ששירה ערבית קנונית המתורגמת לעברית זוכה לחשיפה במסגרת הפרויקט, התחרות עצמה כוונה לאורך השנים אך ורק לכותבים בשפה העברית. בעקבות פניית ynet להנהלת הפרס, יישקל לקראת השנה הבאה לפתוח את התחרות גם לכותבים בשפה הערבית. "אנחנו בהחלט שוקלים אפשרות להרחיב את התחרות וייתכן שפניית ynet בנושא תהווה קטליזטור לעניין. אנחנו בפירוש צריכים לתת את אפשרות הבחירה אם לכתוב בעברית או בערבית ולתת לשטח לדבר", אמרה פרופ' זהר שביט, יועצת ראש העירייה לענייני תרבות ויוזמת הפרויקט.
מטרת התחרות היא לחשוף את הציבור הרחב לשירה ולעודד את התנסותו בכתיבתה. "ההתנסות בכתיבת שירה יוצרת זיקה עמוקה יותר לקריאה שירה ומעשירה את העולם החווייתי והיצירתי של כל אדם", אומרת פרופ' שביט. "בנוסף, היא נותנת הזדמנות לתושבי תל אביב-יפו להציג את יצירתם ולאחד מהם - אף להגשים חלום של כל משורר לא מוכר ולהוציא לאור ספר בהוצאת ספרים יוקרתית".
השנה בחרה הנהלת התחרות לתת בולטות מיוחדת לשירה הרוסית שמילאה מקום מרכזי בחיי הספרות והשירה העברית והשפיעה עליה רבות. משמעות הדבר שברחובות העיר יוצגו
גם חמישה שירים של משוררים רוסיים מהשירה הקלאסית והעכשווית אותם יבחרו חברי הוועדה עמינדב דיקמן, חמוטל בר יוסף ואירה גרובמן.
בנוסף לכך, גם השנה ימשיך הפרויקט להציג שירי ילדים. גם במסגרת זו יינתן ביטוי לשירה מתורגמת מרוסית, שמקומה בחיי הילדים בישראל אינה מבוטלת. מועד ההגשה האחרון של השירים הוא 15 במרץ. תקנון התחרות המלא נמצא באתר האינטרנט העירוני.