דורון אלמוג לא נעצר בבריטניה מחשש לירי במטוס
רשת בי-בי-סי חשפה כי שוטרים בריטים, שהגיעו לעצור את האלוף במיל' דורון אלמוג לפני שלוש שנים, נמנעו מלעלות למטוס, מחשש לעימות עם מאבטחים ישראלים. מי שהיה אמון על המבצע מטעם המשטרה המקומית, סיפר ש"אל על" סירבה לאפשר לאנשיו להיכנס
שוטרים בריטים, שהגיעו לעצור את האלוף במיל' דורון אלמוג בספטמבר 2005 בעוון "פשעי מלחמה", נמנעו מלעשות זאת מחשש לעימות - אולי אפילו מזוין - עם מאבטחים ישראלים במטוס. כך דיווחה היום (ג') רשת בי-בי-סי, בהתבסס על מסמכים שהגיעו לידיה.
אלמוג, אלוף פיקוד דרום לשעבר, שעשה את דרכו ללונדון בחודש ספטמבר 2005, החליט לשוב על עקבותיו לאחר שקיבל הודעה שהוגשה נגדו בבריטניה תביעה משפטית על-ידי ארגון מוסלמי, בגין "פעילותו הצבאית נגד העם הפלסטיני". מיד עם הנחיתה, שוחח אלמוג עם הפרקליט הצבאי הראשי - וזה המליץ לו לחזור לארץ מחשש שייעצר. שגריר ישראל בלונדון דאז, צבי חפץ, יעץ לו שלא לצאת מהמטוס והודיע לו שאם ייכנס לתחומי בריטניה יקבל את התביעה לידיו. מיד לאחר הנחיתה בלונדון, עלה אלמוג על טיסה חזרה לישראל.
ועדת התלונות של משטרת בריטניה חקרה את התקרית, ומפרוטוקול הוועדה עולה שהשוטרים החליטו לעצור את אלמוג בדלפקי ביקורת הדרכונים בנמל התעופה הית'רו. בהמשך תיכננו השוטרים להעביר את אלמוג לתחנת משטרה, ושם ליישם את צו המעצר. אלא שהמידע על צו המעצר דלף לשגרירות ישראל בבריטניה.
בי-בי-סי דיווח כי בכירים בשגרירות העבירו את המידע לאלמוג, והוא ורעייתו סירבו לרדת ממטוס הנוסעים של חברת "אל על". השניים נשארו על סיפון המטוס במשך השעתיים שבהן המתין בנמל התעופה. מהמסמכים שהגיעו לידי תאגיד השידור הבריטי עולה כי ג'ון מקבריין, השוטר שהיה אמון על מבצע המעצר, לא הצליח לקבל אישור שצוותו רשאי מבחינה חוקית לעלות על המטוס. "אל על" סירבה לאשר לשוטרים להיכנס למטוס. ברשימותיו, כתב מקבריין: "שיקול נוסף היה שלחברת התעופה ישנם מאבטחים. הנושא עורר סוגיות של ביטחון הציבור. גם לא היה לנו מידע מודיעיני אם לאלמוג היו מאבטחים עימו - חמושים או לא". לפיכך, החליט השוטר כי נשקפות סכנות אפשריות למשטרה ולציבור ממבצע שכזה, וגם הביע חשש מפני "ההשפעה הבינלאומית על מבצע משטרתי מזוין בשדה התעופה".
אלמוג הגיע בשעתו לבריטניה כדי לבקר קהילות יהודיות בסוליהול שבמידלנדס ובמנצ'סטר, אך מסמכים שהגיעו לידי תאגיד השידור הבריטי חושפים כי שוטרים בריטים לא הצליחו לעלות על מטוסו. עורכי דין מטעם ארגונים פלסטיניים קראו למשטרת בריטניה לעצור את אלמוג משום שהורה לטענתם להרוס יותר מ-50 בתים של פלסטינים ברצועת עזה בשנת 2002. לטענתם, הבתים נהרסו על-ידי דחפורי צה"ל כתגובה לפיגועי טרור שביצעו פלסטינים - וזאת בניגוד לחוקי המלחמה המגנים על רכוש אזרחי.
עם זאת, ישראל טענה כי הריסת בתים היא אחד הצעדים החיוניים להגן על אזרחיה. בתחילה סירבה המשטרה הבריטית להתערב - בין היתר בשל לחצם של צוותים ללוחמה בטרור זמן קצר לאחר פיגועי לונדון. אבל הארגונים הפלסטינים פנו לרשויות החוק והצליחו להשיג צו מעצר נגד אלמוג.