ארגוני הנשים: צעדת מחאה נגד עסקת קצב
מחר, תחת הכותרת "הפרקליטות = הקצב של המדינה", תצא צעדה מכיכר רבין לבניין פרקליטות תל-אביב. בין פעולות המחאה האחרות שנדונו בישיבת חירום של ארגוני הנשים: הפגנות מול ביתו של קצב בקריית מלאכי ופעולות מחאה ברחבי הארץ
ארגוני הנשים החליטו להתחיל מחר (יום ד') בסדרת פעולות מחאה עקב החלטת בג"ץ לאשר את עסקת הטיעון שנחתמה עם נשיא המדינה לשעבר, משה קצב. בין היתר, תצא מחר בערב צעדה מכיכר רבין לבניין פרקליטות מחוז תל-אביב, שכותרתה "הפרקליטות = הקצב של המדינה".
בהפגנה ישתתפו פעילות ופעילים מ-14 ארגוני נשים וארגוני נפגעות אלימות מינית. ההתכנסות תחל בשעה 17:00 בכיכר רבין ומשם תצא הצעדה לכיוון בניין פרקליטות תל-אביב - שם תיערך המחאה בשעה 18:00. בארגוני הנשים מצפים שאלפי תומכים יגיעו להפגנה.
במהלך ישיבת חירום סוערת הועלו עוד אפשרויות שונות לפעולות מחאה - בין היתר הפגנות מול ביתו של קצב בקריית מלאכי, פעולות מחאה ברחבי הארץ והפגנות מול בניין פרקליטות המדינה. במהלך הישיבה אמרה שולה קשת, מנכ"לית תנועת אחותי: "הציבור לא אדיש, הוא פשוט לא מאמין יותר ברשויות".
צעדי מחאה. ישיבת החירום של ארגוני הנשים (צילום: ירון ברנר)
ענבל כהן, ממרכז סיוע בתל-אביב, אמרה במהלך הישיבה: "קצב הוא התוקף והפרקליטות היא זו שמאפשרת את זה, משום שהפרקליטות היא זו שנלחמת על עסקת טיעון". דורית אברמוביץ', שמרכזת את אירגוני הנשים, אמרה, ל-ynet: "אנחנו מבטיחות מחאה לא מנומסת. הפעולה מחר, הצעדה מחר זוהי פעולה ראשונה בסדרת פעולות מחאה שיהיו בכל רחבי הארץ".
מוקדם יותר הודיעה הפרקליטות כי תדרוש להטיל קלון על קצב, עם הגשת כתב האישום לבית משפט השלום בירושלים ביום חמישי הקרוב. שדולת הנשים פנתה יחד עם התנועה לאיכות השלטון ועמותת "קולך" ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה לעכב את הגשת כתב האישום, על-מנת שניתן יהיה להגיש בקשה לדיון נוסף בבג"ץ, בהרכב מורחב.
פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, אמר ל-ynet: "זו כנראה אבן נגף בדרך להגשמת הסדר הטיעון. זוהי הפרה של הסדר הטיעון מכל זווית שאנחנו מביטים בה. אנחנו נצטרך לשקול את הכל. לא נוכל להשלים עם תוצאה של קלון".
ארגוני הנשים וסיוע לנפגעי תקיפה מינית מתחו ביקורת על החלטת בית המשפט העליון לאשר את עסקת הטיעון עם הנשיא לשעבר, ואמרו כי ההחלטה תגביר עוד יותר את המגמה של קורבנות שלא להתלונן.
דפנה הולץ-לכנר, המייצגת נפגעות תקיפה מינית, אמרה כי "אם עד היום לנפגעות תקיפה מינית היה קשה לבוא בשערי משטרת ישראל ולהגיש תלונה והן שקלו זאת מאה פעם - כעת הן ישקלו זאת 700 פעם וכנראה לא יגישו תלונה כלל. הרבה אנשים יסתובבו כעת ברחובות כי מי שיותקף על ידם, לא יעז להגיש תלונה".