שתף קטע נבחר

ביהמ"ש אישר הסכם להשלמת פרויקט חפציבה במודיעין עלית

ביהמ"ש המחוזי בירושלים אישר את ההסכם בין בנק ירושלים וסולל בונה והמנהל המיוחד של חפציבה, יצחק מולכו, להשלמת 428 דירות בלתי גמורות בפרויקט שבנתה חברת חפציבה הקורסת במודיעין עלית. ההסכם כולל גם 102 משפחות של רוכשים שאין ברשותן ערבויות מכר

בשורה לרוכשי הדירות מחפציבה במודיעין עלית: בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את ההסכם להשלמת פרויקט חפציבה במודיעין עלית, המונה 428 דירות. את ההסכם הגישו לבית המשפט המנהל המיוחד, כונס הנכסים הממשלתי, בנק ירושלים וסולל בונה.

 

על פי ההסכם, שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", ניתן יהיה לפעול באופן מיידי להשלמת הפרויקט הן בחלקו המלווה והן בחלקו הבלתי מלווה, באופן שיאפשר גם ל-102 משפחות הרוכשים אשר אין בידם ערבויות מכר, לרשום זכויות בדירות שרכשו.

 

הסדר זה בא בעקבות ההסדר שנחתם לאחרונה עם בנק אדנים במסגרתו נמצא פתרון לשלושה פרויקטים בהיקף של למעלה מ-220 דירות. יש לצפות שבימים הקרובים יצטרפו בנקים נוספים למתווה שגיבשו המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי, וכך, באופן הדרגתי, יימצא פתרון לעוד מאות משפחות.

 

עדיין חסרים 30 מיליון שקל

לפני כחצי שנה מינה ביהמ"ש את עו"ד יצחק מולכו למנהל המיוחד של קבוצת חפציבה. לפני כחמישה חודשים הגישו המנהל המיוחד וכונס הנכסים הרשמי, לבית המשפט דין וחשבון על מצב קבוצת חפציבה והסיבות לקריסתה. במסגרת הדו"ח, המליץ מולכו על מתווה לפתרון כולל של המשבר אליו נקלעו כ-1,500 משפחות אשר מצאו עצמם ללא קורת גג כאשר לכמה מאות מתוכן גם אין ערבויות מכר.

 

עתה, כשנמצא פתרון לכ-100 משפחות שאין להן ליווי בנקאי, המשמעות היא שאפשר להפחית מיליוני דולרים מסכום הקרן שהמנהל המיוחד מקים להצלת רוכשי הדירות החלשים. יצוין כי עדיין נחוצות למנהל המיוחד כ-30 מיליון שקל מן המערכת הבנקאית כדי להציל את מאות רוכשי הדירות החלשים הנותרים.

 

גורמים מסביבתו של מולכו מסרו כי הוא מברך על ההסכם. לדבריהם, ההסכם היום מהווה נקודת מפנה וייתכן כי מעתה יוכלו פרויקטים אחרים להתקדם במהירות רבה יותר. הגורמים ציינו כי ההסכם שנחתם היום הוא פרי משא ומתן ארוך שנתן פתרון עצום לבעלי הדירות ובמיוחד ל-102 המשפחות שלא היה להם ליווי בנקאי.

 

גם ההסכם שנחתם היום, וגם ההסכם שנחתם לאחרונה עם בנק אדנים בפרוייקטים בבית"ר עלית, הר חומה, מעלה אדומים ואלעד שייכים לאוכלוסייה החרדית. בסביבתו של מולכו ציינו כי מדובר במקריות אולם ניתן לזקוף את הדבר לעובדה כי בקרב האוכלוסייה החרדית רעיון הערבות ההדדית בולט מאוד ומרות מנהיגי הקהילה מקובלת יותר.

 

חברת סולל בונה הייתה חלק מפרויקט מודיעין עילית עד יוני 2005, אז העבירה את זכויותיה וחובותיה לפרויקט חפציבה. השופט המחוזי יעקב צבן שיבח את חברת סולל בונה: "שלקחה על עצמה לבנות את הפרויקט על כל חלקיו ולתת לרוכשים שיצטרפו להסדר דירות נאותות וגם אחריות בדק בית מלאה, דבר שצריך להוות דוגמא גם ליתר החברות שמעורבות בפרשת חפציבה".

 

עורכי הדין רפי מלמן, אפרת רנד, מורן גזל ודנה יאראק, ממשרד מ. פירון, ייצגו את סולל בונה הן בבית המשפט והן במשא ומתן. במסגרת ההסכם שהתקבל היום מפורט המתווה להמשך ביצוע הפרויקט על ידי סולל בונה מתוך קופה הממומנת על ידי הדיירים, בנק ירושלים וסולל בונה.

 

"שיתר הבנקים יפעלו באותה דרך"

יו"ר מטה רוכשי חפציבה בירושלים והסביבה, בועז בר-אל, הגיב על ההסכם שנחתם: "אני קורא לכל הבנקים ללכת בעקבות בנק אדנים ובנק ירושלים המשמשים מופת בפרשה וליטול על עצמם את האחריות המשפטית והמוסרית למצב הדיירים ולהקצות את הכספים הדרושים על מנת להגיע להסדר מוסכם עם רוכשי הדירות והמנהל המיוחד. כספים אלה נאמדים בכ-35 מיליון שקל ומהווים שבריר אחוז מריוווחי הבנקים ברבעון האחרון והם אינם בבחינת אקט אלטרואיסטי של מתן נדבות אלא לקיחת אחריות על כישלונם הקולוסאלי בשמירה על חשבונות הליווי. אני מצפה ומעריך כי התפתחות זו תספק קטליזטור ומומנטום לסיום הפרשה בכללותה".


פורסם לראשונה 28/02/2008 09:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יצחק מולכו, המנהל המיוחד של חפציבה
מומלצים