בחפירה בירושלים נמצא חותם מתקופת בית ראשון
החותם השלם שנחשף בחפירות נושא את השם העברי "רפאיהו (בן) שלם", ושימש כנראה פקיד ציבור במאה ה-8 לפני הספירה
ממצאי חפירה בעיר דוד חושפים התפתחות מעניינת בעולם העתיק: בזמן שבמאה ה-9 לפני הספירה יצאו מכתבים וסחורות מטעם שולחיהם ללא שמות, אך במאה ה-8 לפני הספירה כבר החלו הפקידים והסוחרים להוסיף שמות על החותמות.
בחפירה של רשות העתיקות בשיתוף עם רשות הטבע והגנים ועמותת אלעד בעיר דוד, בגן לאומי סובב חומות ירושלים,
נמצאו, בין השאר, חותם שלם הנושא שם עברי ושברי בולות. מנהלי החפירה הם פרופ' רוני רייך מאוניברסיטת חיפה, ואלי שוקרון מרשות העתיקות.
החפירה הארכיאולוגית בבית המעין שליד מעין הגיחון בעיר דוד, נחפר עפר, שנמצא כי הוא מכיל חרסים מתקופת הברזל ב' (המאה ה-8 לפני הספירה).
ניפוי רטוב ומיון מדוקדק של העפר הניב את התוצאות המקוות: לאחרונה נמצאו במקום שברים של שלוש בולות (פיסות טין שנועדו לחתום אגרות או סחורות) ושתי חותמות אבן. כל הפריטים נושאים שמות עבריים, וכולם מתוארכים למאה ה-8 לפני הספירה. חותם אחד נמצא שלם והוא נושא את השם העברי "רפאיהו (בן) שלם" - שחי בעיר דוד בירושלים בתקופה זו. החותמות שימשו, לרוב, פקידי ציבור.
לדברי החוקרים אלי שוקרון ופרופ' רוני רייך, "במצבור הבולות הגדול שנמצאו לפני שנתיים, כל הפריטים מכילים סמלים גרפיים, כגון ספינה או בעלי חיים שונים, דגים, לטאות ובעלי כנף - אך תאריכם קדום יותר - סוף המאה ה-9, ראשית המאה ה-8 לפני הספירה. הפריטים החדשים מעידים על כך שבמהלך המאה ה-8 לפני הספירה השתנה הנוהג, והפקידים שעשו שימוש בחותמות החלו להוסיף את שמם לחותמות".