דרור אלפרון נשלח ל-21 ימי מחבוש בכלא צבאי
אחרי שהסגיר את עצמו לידי המשטרה הועבר רב"ט אלפרון לידי צה"ל. קצין שיפוט בכלא 4 בצריפין שלח את בנו של יעקב אלפרון למחבוש לאחר שנעדר במשך כמעט חודשיים. כשיסיים לרצות את עונשו יוחלט על המשך דרכו בצבא
אלפרון, שהחל מ-25 בדצמבר לא שב לשירות צבאי, נשפט במסגרת דין משמעתי על ידי קצין שיפוט בדרגת סגן אלוף. בשל העובדה כי תקופת העדרותו מצה"ל לא עלתה על 60 יום, לא הוגש נגדו כתב אישום בגין היעדר מהשירות, דבר שעשוי היה לגרור הליך משפטי ארוך ואף רישום פלילי במקרה של הרשעה. לכן הוא הועמד לדין משמעתי, במסגרתו נגזרו עליו 21 ימי מחבוש בפועל ושבעה ימי מחבוש על תנאי, אם ישוב ויבצע את העבירה. מדובר בעונש מקובל במקרים כאלה בצה"ל.
לאחר שיסיים לרצות את עונשו צפויה להתקבל החלטה לגבי המשך שירותו. לאלפרון, ששירת עד לפני תקופת העריקות כחובש בגדוד 202 של הצנחנים, אין עבירות משמעת כבדות או בעיות התנהגות שנרשמו במהלך שירותו עד כה בצה"ל. לכן, לא מן הנמנע כי ישוב לגדוד בו שירת.
אולם בצה"ל עשויים לקבוע אחרת, מתוך שיקולים שונים, כמו חוות דעת של מפקדיו לשעבר. גם אלפרון יוכל להביע בפני מקבלי ההחלטות את רצונו. בנוסף, התנהגותו בכלא לאורך ריצוי תקופת המחבוש יכולה להשפיע על המשך שירותו בצה"ל. יצויין כי עבירת העריקות שבגינה נשפט אלפרון לא אמורה לשבש את המשך שירותו בצה"ל וייתכן שיסיים את השירות באופן מלא.
אלפרון הסגיר את עצמו השבוע למשטרה לאחר כחודשיים במחתרת. הוא נחשד שביחד עם אמיר ניגרקר, היה מעורב בניסיון הרצח של רפי אוחנינה בפרדס גן חיים. על פי כתב האישום, שהוגש נגד חברו לנשק של אלפרון, ניגרקר ירה מנשקו הצה"לי יותר מ-20 כדורים, שהרגו את כלבו של אוחנינה ופצעו אותו עצמו ברגלו. מאז אותו מקרה, נעלם אלפרון הצעיר ולא היה ברור אם הוא חושש מהשוטרים - או שמא מנקמה של משפחת אוחנינה. המשטרה העבירה את אלפרון לחזקתם של נציגי צה"ל שהיו בבית המשפט.