שתף קטע נבחר

 

חקיקה: במות המנהיג ייסגרו המסעדות אוטומטית

על-פי הצעת חוק, שהוכנה לקריאה ראשונה, במותה של אישיות בכירה - נשיא, ראש ממשלה, יו"ר כנסת או נשיא בית-משפט עליון - יוכרז באופן אוטומטי יום אבל לאומי

ועדת החינוך של הכנסת סיימה היום (ג') להכין הצעת חוק, המנסה להסדיר לראשונה כמה מהמצבים בהם מוכרז בישראל יום אבל לאומי. על פי ההצעה, שתעלה בקרוב להצבעה בקריאה ראשונה במליאה, יוכרז באופן אוטומטי יום אבל במותם של נשיא מדינה, ראש ממשלה, יו"ר כנסת או נשיא בית-משפט עליון מכהנים.

 

צעד דומה ייתכן גם במותם של אותם בעלי תפקידים בעבר, אולם לגביהם תידרש החלטת ממשלה מיוחדת. ההצעה קובעת כי מרגע ההודעה על מותו של איש הציבור, ייסגרו המסעדות ומוסדות התרבות והבידור עד לערב יום המחרת. בבתי-הספר יתקיימו טקסים מיוחדים לציון המאורע, בהם ייסקרו דמותו ומפעל חייו של הפוליטיקאי או השופט, אשר הלך לעולמו.   

 

הצעת החוק נועדה למנוע את המצב הנוכחי, בו הממשלה נאלצת לאלתר ולהחליט בתוך שעות ספורות אם אכן להכריז על יום אבל - כפי שאירע לאחר רצח ראש הממשלה יצחק רבין, למשל.

 

ההצעה אינה מגדירה במדויק באילו נסיבות - אם בכלל - יש להכריז

על יום אבל בעקבות אסון המוני. עם זאת, נכתב בה כי "הבחנה מראש על פי מספר הנפגעים איננה הולמת את ערכי מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, שבה כל אדם הוא עולם מלא, ומותו של כל אדם הוא חורבן של עולם מלא ואסון כבד לרבים".

 

היוזמה להסדיר את אירועי האבל במדינה יצאה לדרך כבר לפני שבע שנים בעקבות מסקנותיה של ועדה ציבורית בראשות פרופסור אסא כשר. בתחילה קידמה את הצעת החוק הפרטית בעניין ח"כ רוחמה אברהם, כיום - שרה בממשלה מטעם מפלגת קדימה. עתה מוביל את הליך החקיקה, שאמור כעת להיכנס להילוך מואץ, ח"כ גלעד ארדן מהליכוד.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
מסדירים את האבל
צילום: אורן אגמון
מומלצים