באפט - האיש העשיר בעולם, גייטס ירד למקום השלישי
הונו של המיליארדר האמריקני נאמד ע"י פורבס ב-62 מיליארד דולר, ולראשונה זה 13 שנה הדיח מהמקום הראשון את יו"ר מיקרוסופט ביל גייטס, שירד למקום השלישי. במקום השני - איל התקשורת המקסיקני קרלוס סלים. תשעה ישראלים ברשימה, בהם ורטהיימר, אריסון, לבייב, תשובה ועופר
גייטס ירד לראשונה מזה 13 שנה מהמקום הראשון ברשימה. לפי "פורבס", לגייטס הון של 58 מיליארד דולר, והוא דורג במקום השלישי אחרי איל התקשורת המקסיקני קרלוס סלים, שהונו נאמד ב-60 מיליארד דולר.
השווי הכולל של נכסיהם של 1,125 המיליארדרים ברשימה הוא 4.4 טריליון (4,400 מיליארד) דולר. בארבע השנים האחרונות כמעט והוכפל מספר המיליארדרים בעולם. ברשימה מופיעים גם תשעה ישראלים, המוביל בהם הוא סטף ורטהיימר ומשפחתו, המחזיקים ב-4.4 מיליארד דולר. שרי אריסון דורגה במקום השני בין הישראלים, עם 4.1 מיליארד דולר.
באפט הרוויח 10 מיליארד דולר ב-2007
"פורבס" הדגיש את עלייתו של באפט, הבעלים של חברת ההשקעות ברקשייר האת'אווי, למקום הראשון ברשימה בתקופה של משבר בשווקי העולם. באפט, המכונה גם "האורקל מאומהה", החל בשנים האחרונות להעביר הון לפעילות צדקה, ובכל זאת הונו גדל ב-10 מיליארד דולר בשנה האחרונה.באפט הודיע ביוני 2006 כי בכוונתו להעביר 85% מהונו לקרן הצדקה של ביל ומלינדה גייטס, ולקרנות אחרות. גייטס מכהן כדירקטור בברקשייר האת'ווי והשניים הם חברים ותיקים.
באפט משקיע בחברות מבוססות עם הכנסות קבועות, הנהלות יציבות המחזיקות בפלחים נכבדים מהשוק. ב-2006 רכש באפט 80% מחברת ישקר הישראלית מידי משפחת ורטהיימר.
בתחילת שנות ה-60 החל באפט להשקיע בחברת ברקשייר, שהיתה אז חברת טקסטיל בקשיים, וב-1965 הוא רכש את השליטה בה. מאז, הוא הפך אותה לחברת אחזקות, שבבעלותה יותר מ-50 חברות בתחומים שונים.
גייטס עלה למקום הראשון ברשימת העשירים בעולם של "פורבס" ב-1995, כשהדיח מהצמרת את יושיאקי צוצומי, איל הנדל"ן היפני, שהורשע ב-2005 בזיוף מסמכים ובשימוש במידע פנים. הונו של גייטס גדל בשנה האחרונה בשני מיליארד דולר "בלבד", בעוד שקרלוס סלים, שדורג במקום השני, הכפיל את שווי נכסיו בשנתיים האחרונות.
סלים ידוע כמשקיע הרוכש חברות בקשיים ומצליח להפוך אותן למקורות הכנסה רווחיים. הוא רכש את השליטה בחברת הטלפון הלאומית של מקסיקו, טלמקס, כשהופרטה, וכעת החברה הבת שלה, אמריקה מוביל, היא חברת הטלפון הסלולרי הגדולה בדרום אמריקה.
מוסקבה - מרכז המיליארדרים
המדינה שבה המספר הגדול ביותר של מיליארדרים היא ארה"ב – 469 המיליארדרים המתגוררים בה מחזיקים בנכסים בשווי 1.6 טריליון דולר. עם זאת, הירידה בערך הדולר סייעה לתושבים מחוץ לארה"ב להיכנס לרשימה, מכיוון שערכם של המיליארדרים דורג לפי השווי הדולרי של נכסיהם. רוסיה נמצאת במקום השני במספר המיליארדרים, עם 87 מדורגים. מוסקבה הוכתרה על ידי "פורבס" בתואר "מרכז המיליארדרים העולמי", ומתגוררים בה כיום יותר מיליארדרים מאשר בניו יורק. גם בהודו, סין וטורקיה נרשמה עלייה במספר המיליארדרים.
המיליארדר הצעיר ברשימה הוא מרק צוקרברג בן ה-23, מייסד פייסבוק, שהונו מוערך ב-1.5 מיליארד דולר. זו הפעם הראשונה שאדם בגיל צעיר שכזה נכנס לרשימה.
ברשימת המיליארדרים גם תשעה אזרחים ישראלים. סמי עופר ומשפחתו, המתגוררים במונקו, במקום ה-140 עם 6.7 מיליארד דולר, לאחר שבשנה שעברה הוערך הונם ב-3.9 מיליארד דולר. סטף ורטהיימר ומשפחתו דורגו במקום 222 עם 4.6 מיליארד דולר. לב לבייב, שעבר להתגורר בלונדון במקום 227 עם 4.5 מיליארד דולר ושרי אריסון במקום 256 עם 4.1 מיליארד דולר.
בני שטיינמץ במקום 296 עם 3.6 מיליארד דולר, יצחק תשובה במקום 307 עם 3.5 מיליארד דולר.
חיים סבן, המוגדר כבעל אזרחות אמריקנית, הגיע למקום 327 עם 3.4 מיליארד דולר. אלכסנדר מצ'קביץ', המתגורר בקזחסטאן, במקום 334 עם 3.3 מיליארד דולר, ארנון מילצ'ן במקום 358 עם 3.1 מיליארד דולר. מוריס קאהן במקום 1014 עם 1.1 מיליארד דולר.
סילביו ברלוסקוני, ראש ממשלת איטליה לשעבר, הודח מהבכורה בקרב האיטלקים ברשימת העשירים. מישל פררו, הבעלים של חברת הממתקים המייצרת את פררו-רושה, נוטלה וטיק-טאק דורג במקום ה-68 ברשימה של פורבס, עם 11 מיליארד דולר, והדיח את ברלוסקוני, עם 9.4 מיליארד דולר. ברלוסקוני, שהיה האיטלקי העשיר ביותר ב-12 השנים האחרונות דורג השנה גם מתחת ללאונרדו דל וצ'יו, הבעלים של חברת המשקפיים לוקסוטיקה.