שתף קטע נבחר

 

דו"ח: סרי לנקה "מעלימת" האנשים הגרועה בעולם

לפחות 1,500 בני אדם, רובם בני המיעוט הטמילי, "הועלמו" בשנתיים האחרונות, כך טוען ארגון זכויות אדם בדו"ח חדש, הקורא לאו"ם לפקח על הפרות זכויות האדם באי. ממשלת סרי לנקה מכחישה: "הטענות מוגזמות ונועדו לפגוע במוניטין שלנו"

סרי לנקה היא המדינה המבצעת "העלמות" וחטיפות בקנה המידה הגדול ביותר, כך טען היום (ה') ארגון זכויות האדם "Human  Rights Watch", שקרא לאו"ם לפקח על הפרות זכויות האדם באי.

 

לפי הדו"ח של הארגון האמריקני, לפחות 1,500 בני אדם "הועלמו" בשנים 2006-2007 בצפון-מזרח האי, רובם הגדול בני המיעוט הטמילי. הדו"ח בן ה-241 עמודים, שכותרתו "סיוט מתמשך: אחריות המדינה להיעלמויות וחטיפות בסרי לנקה", תיאר את המצב כ"משבר לאומי".

 

"הנשיא מהינדה רג'פקסה, שהיה בעבר פעיל זכויות אדם, הפך את ממשלתו לאחת המעלימות הגרועות בעולם", אמרה סגן מנהל אגף אסיה בארגון, איליין פירסון. מאז הסלימה הלחימה בין הממשלה למורדי הנמרים הטמילים ב-2006, חטפו והרגו כוחות הצבא וארגונים מזוינים התומכים בממשלה "מאות בני אדם".

 

בדו"ח נכתב כי בשנתיים האחרונות תיעד הארגון מקרים רבים יותר של "היעלמויות" חדשות במדינה מאשר בכל מדינה אחרת בעולם. "הנעלמים לרוב מעונים ומוצאים להורג", קבע הארגון, שציין כי ברוב המוחלט של המקרים שתועדו מעורבים כוחות הביטחון. עוד צוין כי למרות שרוב הקורבנות הם טמילים, גם מוסלמים וחברים בקהילה הסינהלזית שבצפון נפלו קורבן לתופעה.

 

במקרים רבים, נאמר בדו"ח, כוחות הביטחון "העלימו" אנשים בשל קשריהם כביכול עם המורדים הטמילים, הנאבקים מזה למעלה משלושה עשורים לעצמאות. בין הוקרבנות היו אנשי דת, מורים, עובדי סיוע הומניטרי ועיתונאים.

 

האלימות בסרי-לנקה גברה מאוד מאז שהכריזה הממשלה על ביטול הסכם הפסקת האש שנחתם עם המורדים בתיווך נורווגי בשנת 2002. מאות בני אדם נהרגו בפיגועים ובקרבות בין כוחות הממשלה למורדים, המתרכזים בצפון ובמזרח המדינה. פירסון אמר כי "משמעות ביטול הפסקת האש היא שהמשבר יימשך עד שהממשלה תתחיל לנקוט צעדים רציניים".

 

ממשלת סרי לנקה דחת את הטענות שהועלו בדו"ח, כפי שנהגה בעבר כשהואשמה בהפרת זכויות האדם של פרטים וארגונים התומכים במורדים. "אנו מכחישים לגמרי את הטענות המוגזמות שהעולו בדו"ח", אמר שר החוץ פליתה קוהונה, "הן נועדו לדעתנו לפגוע במוניטין של המדינה. במהלך 12 החודשים האחרונים המצב השתפר באופן ניכר בעקבות צעדים שבהם נקטה הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים סרי לנקים. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים