ישראל לעולם: מצפים לתמיכה במלחמה ברוצחי ילדים
במשרד החוץ קושרים בין הרקטות בדרום לפיגוע בירושלים, ואומרים: "מסע הרצח של תלמידים בישיבה במהלך אירוע דתי מבטא בצורה נפשעת את היסודות הפונדמנטליסטיים הקיצוניים, בשמם פועל הטרור הפלסטיני". ועם זאת, דובר המשרד מבהיר: המו"מ יימשך
ישראל מבהירה הערב (יום ה') כי הפיגוע הרצחני, שאירע בישיבת מרכז הרב בירושלים, לא יעצור את השיחות עם הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן וממשלתו. "המחבלים מנסים להרוס כל סיכוי לשלום, אבל ללא ספק - אנחנו נמשיך בשיחות", אמר לסוכנות "רויטרס" דובר משרד החוץ, אריה מקל, בתגובה ראשונה לפיגוע.
גורמים מדיניים אמרו כי "תמונות השמחה בעזה ראויות לכל גינוי, והדבר מוכיח שהדיבורים על הפסקת אש או אפשרות למשא-ומתן עם חמאס, הם דברי סרק. יש קשר מובהק בין ירי הקסאם והגראד מעזה לפיגוע בישיבת מרכז הרב. אי אפשר לנתק בין השניים".
בהמשך, בהודעה רשמית של משרד החוץ נמסר: "מסע הרצח של תלמידים בישיבה במהלך אירוע דתי מבטא בצורה נפשעת את היסודות הפונדמנטליסטיים הקיצוניים, בשמם פועל הטרור הפלסטיני. ישראל לעולם לא תיתן לטרור להשיג את מטרותיו. פיגועים נתעבים מעין אלה צריכים לחזק את ההבנה של העולם החופשי, מהי מהות איום הטרור. אל מול טרור שכזה, נדרשת עמידה ברורה, נחרצת ובלתי מתפשרת".
עוד נאמר בהודעה, כי "ישראל עומדת בחזית המאבק בטרור ותמשיך להגן על אזרחיה החשופים לאיום מדי יום. ישראל מצפה מאומות העולם לתמוך בה במלחמתה נגד רוצחי תלמידים, נשים וילדים כשאין הם בוחלים במקום, באמצעים ובמטרות".
בעקבות הפיגוע שוחחו הערב ראש הממשלה אולמרט, שרת החוץ לבני, שר הביטחון ברק והשר לביטחון פנים דיכטר על ההסלמה הביטחונית והצעדים שיש לנקוט עתה. את ההודעה על הפיגוע קיבל אולמרט בתום דיון ביטחוני בקריה בתל-אביב. הוא שוחח גם עם ראש העיר ירושלים, אורי לופוליאנסקי, שהיה במקום הפיגוע.
הפיגוע בישיבה
- טבח בישיבת מרכז הרב: שמונה נרצחו בפיגוע
- הסיוט התממש - הכוננות הועלתה בכל הארץ
- שמחה בעזה: "הטבח שנזרע כאן נקצר בירושלים"
- מרכז הרב: מהרב קוק ועד הרב שפירא
בשבוע האחרון, דווקא נוכח ההסלמה בחזית הדרום, התחבטו שני הצדדים - הן הפלסטיני והן הישראלי - אם להקפיא את תהליך אנאפוליס, שהתיימר להביא לכל הפחות מסגרת להסכם קבע עוד במהלך השנה.
עם פתיחת מבצע "חורף חם" הודיע צוות המשא-ומתן הפלסטיני לעמיתיו
הישראלים, כי השיחות מוקפאות. לאחר מכן הבהיר אבו-מאזן, כי לא יחזור אל שולחן הדיונים כל עוד לא הוכרזה הפסקת-אש. בהמשך, לאור לחצים שהפעילה מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס בביקורה באזור, התרצה והכריז כי המשא-ומתן יימשך.
גם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הודיע בתום המבצע כי אין לישראל כוונה להפסיק את השיחות עם הרשות הפלסטינית. השר עמי אילון ואחרים הזהירו כי ללא תהליך מדיני, בתוך זמן לא רב תהפוך גם הגדה ליישות חמאסית - והרשות תקרוס.
במהלך היום שוב עלו פוליטיקאים לרגל, לחזית הדרום. בביקור בנתיב-העשרה דרש יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, "למגר את הקסאמים - עד לקסאם האחרון". הוא הזהיר כי "הטכנולוגיה שבשירות המרצחים רק תשתכלל, ויותר אזורים יהפכו לאזורי סכנה". השר שלום שמחון הבטיח לסייע ליישובים בעוטף עזה במיגון בתי אריזה ומבנים חקלאיים באזור. שר השיכון זאב בוים סייר גם הוא בשדרות, כדי לבדוק כיצד לקדם את מיגון הבתים. ואילו לאשקלון הגיע השר שאול מופז, שאמר: "צריך למוטט את החמאס ויש לנו ניסיון בזה. עשינו זאת באפריל 2004, כשפגענו במנהיגיהם ובתשתיות הטרור ועצרנו את הכסף. אם נדע לפעול במקביל וללא הפסקות, בתוך פרק זמן של כמה חודשים נוכל למוטט את משטר החמאס".