בצל ביקורת: נציבת זכויות האדם הולכת הביתה
לואיז ארבור הודיע כי תסתפק בקדנציה אחת בתפקיד הרם, ותסיימו ביוני השנה. בכינוס המועצה שבראשה היא עומדת הכריזה על החלטתה, אך לא מסרה נימוקים. בשנותיה בתפקיד זכתה לביקורת נוקבת מצד מדינות רבות בעולם
נציבת זכויות האדם מטעם האו"ם, לואיז ארבור, מסיימת את תפקידה. הנציבה - שנודעה בביקורתה כלפי ישראל - הודיעה למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, כי תפרוש ב-30 ביוני, בתום קדנציה אחת בלבד שנמשכה ארבע שנים.
המשפטנית הקנדית הבכירה (61) מסרה את החלטתה באופן פומבי היום (ו') בכינוס ה-47 של מועצת האו"ם לזכויות האדם. היא לא נימקה את החלטתה, ואולם ברקע הדברים ראוי לזכור שכפי שקרה לקודמיהּ בתפקיד, גם ארבור זכתה לקיתונות של ביקורת מצד קשת רחבה של מדינות ברחבי העולם.
אמש - שעות ספורות לפני הפיגוע הרצחני ב"ישיבת הרב" בירושלים - גינתה מועצת זכויות האדם את פעילות צה"ל ברצועת עזה ואת ירי רקטות הקסאם לעבר ישראל. המועצה קראה "להפסיק מיידית את האש".
בנובמבר אשתקד תקף שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, במלים חריפות את מה שכינה "המסע הפולחני וההרסני של המועצה נגד ישראל". השגריר מתח ביקורת על סדר יומה של המועצה, שעוסק בעיקר בישראל ונמנע מלהתייחס למדינות אחרות. בין השאר, כינה את פעילות המועצה "מתועבת".
שנה לפני כן, בנובמבר 2006, ביקרה ארבור בישראל ועוררה ביקורת נוקבת. בין השאר עוררה את זעמם של בני משפחות החיילים החטופים אלדד רגב, אהוד גולדווסר וגלעד שליט. נציגיה של ארבור הודיעו למשפחות החטופים כי היא לא תיפגש איתם במהלך ביקורה בישראל. בני המשפחות פנו לנציבה שבועיים לפני הביקור, ואולם לאחר סדרה של תשובות מתחמקות ניתנה להם תשובה שלילית.
ארבור ביקרה בשדרות וחוותה מקרוב התקפת רקטות על העיר. התושבים כילו בה את זעמם ותסכוליהם והניסו אותה מהעיר.
בראיון מיוחד ל-ynet סיפרה אז ארבור על רשמיה מהביקור באזור ועל פעילותה הענפה. כמו-כן סיפרה כי בבואה לישראל הגשימה חלום גדול שלה: לפגוש את נשיא בית-המשפט העליון לשעבר, השופט אהרן ברק.