שתף קטע נבחר

 

פ"ת: אישה בהריון ומשפחתה פונו מדיור ציבורי

נטלי חנניה פונתה יחד עם בני משפחתה מהדירה שבה התגוררה מאז גיל 8. "אנו בקושי עומדים בתשלומים על הדירה הציבורית, איך נוכל לשלם שכר דירה רגיל? אין לי לאן ללכת ואין לי לאן לקחת את הילדים". משרד הבינוי והשיכון: בימ"ש פסק לפני שנתיים כי על חנניה להתפנות מהדירה, היא לא עונה לקריטריונים וסירבה לסיוע בשכר דירה

נטלי חנניה, הנמצאת בחודש השישי להריונה, ארזה הבוקר (ב') את חפציה לקראת פינויה מהדירה הציבורית שבה התגוררה מגיל שמונה. לאחר שתסיים להכניס את חפציה לארגזים וקופסאות, תעבור יחד עם בעלה ושני ילדיה, בני ארבע ושנה, להתגורר ברחוב.

 

משפחת חנניה עברה לדירה הציבורית ברחוב אחד העם בפתח-תקווה במהלך שנות ה-60 ומאז התגוררה במקום ברציפות. הבוקר הגיעו למקום פקחי משרד הבינוי והשיכון על מנת לפנות את בני הזוג הנחשבים על ידי הרשויות כפולשים. בתחילה, התבצר בעלה של נטלי בדירה עם בלוני גז ואיים לפוצץ אותם אם תפונה משפחתו, אך כוחות משטרה שהוזעקו למקום הצליחו לשכנע אותו לצאת מהדירה.

 

בשיחה עם ynet סיפרה נטלי: "את משרד השיכון לא מעניין שום דבר. זה כמו לדבר לקיר. אנחנו בקושי עומדים בתשלומים של 400 שקל על הדירה עכשיו, אז איך נוכל לעמוד בתשלום שכר דירה? אחרי שנארוז את החפצים ונרד למטה, אין לנו לאן ללכת. הילד שלי יחזור מהגן ואני לא יודעת מה להגיד לו. הביאו לכאן שוטרים כאילו אנחנו פושעים. אני לא פולשת, אני גרה פה מגיל שמונה. אין לי לאן ללכת ואין לי לאן לקחת את הילדים".

 

בני הזוג חנניה מתקשים מאוד להתקיים ולפרנס את שני ילדיהם. נטלי אינה עובדת ובעלה שקוע בחובות, כך שמעבר לדירה שכורה אינו צעד שהשניים יכולים להרשות לעצמם. עמותת "ידיד", המטפלת במקרה, פנתה למשרד הבינוי והשיכון בבקשה שיתחשב ויסייע לבני הזוג. למרות הפנייה, אמרה נציגת הארגון, עו"ד דדי שדה, כי "המשרד אינו מכיר בזוג חנניה כדיירי המשך ולא ניתן להם שום פיתרון זמני. פשוט לוקחים את המשפחה כמו שהיא וזורקים אותה לרחוב".


נטלי חנניה על הקופסאות, הבוקר (צילום: ירון ברנר) 

 

סמנכ"ל ידיד, רן מלמד, אמר כי פנה אתמול ללשכת שר הבינוי והשיכון, זאב בוים, וביקש את התערבותו האישית בפרשה אך דבר לא קרה. "זה הפרצוף שלנו כמדינה, לא ייתכן שאנשים יפונו מדיור ציבורי. אם איבדנו את יכולת החמלה שלנו אז איבדנו את צלם האנוש והשר איבד את צלם האנוש שלו. זו הפעם הראשונה מזה שנים רבות שאני פונה לשר הבינוי והשיכון בבקשה פרטנית ואם עשיתי זאת - מדובר במקרה חמור באמת".

 

החוק קובע: דודה לא יכולה להוריש דירה ציבורית

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה כי "לפני כשנתיים פסק בית המשפט כי על הגברת חנניה לפנות את הדירה אליה פלשה. הדיירת החוזית במקום היא דודתה של חנניה, שעברה לגור במוסד סיעודי. על פי חוק זכויות דיירי המשך, הגברת חנניה אינה עונה להגדרת "קרוב" ודודתה אינה יכולה להוריש לה זכויות בדיור הציבורי".

 

עוד הדגיש משרד הבינוי והשיכון כי הציע לגברת חנניה מסלול סיוע בשכר דירה, אך זה נדחה על ידה והיא בחרה להמשיך להחזיק בדירה בניגוד לחוק. "בתור לדירה ציבורית ממתינות אלפי משפחות.

מספר הדירות בדיור הציבורי הולך ומדלדל משנה לשנה ומן הצדק, שמי שמבקש להתגורר בדיור הציבורי, יעמוד בקריטוריונים. לרשות הגברת חנניה עומדת הזכות לממש את הסיוע שמגיש המשרד בשכר דירה".

 

ממשרד הרווחה נמסר כי "לשכת הרווחה בפתח-תקווה תדאג למצוא פיתרון זמני עבור משפחת חנניה למשך החודש הקרוב. המשפחה תשוכן בבית מלון או בדירה ששכרה ישולם על ידי המשרד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חנניה. לדבר אל הקיר
צילום: ירון ברנר
משפחת חנניה, הבוקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים