מלחמה בעיראק: 5 שנים, 4,000 חללים אמריקנים
לקראת יום השנה החמישי לציון פלישת ארה"ב מבינים בצבא האמריקני כי מותו של החלל הארבעת אלפים הוא רק עניין של זמן. בינתיים, המלחמה בעיראק כמעט שאינה נמצאת בתודעה האמריקנית, והסיקור התקשורתי של המדינה השסועה פינה את מקומו לעיסוק בבחירות לנשיאות
3,988 חיילים אמריקנים נהרגו בעיראק מאז פלשה ארצות הברית למדינה במרס 2003. בצבא האמריקני מבינים כי ההרוג ה-4,000 בעימות הוא רק עניין של זמן.
כשמניין ההרוגים בקרב הצבא האמריקני עלה לאלף בספטמבר 2004, המליציות החמושות רק החלו לצבור תאוצה. כשארה"ב התמודדה בכאב עם מותו של ההרוג האלפיים באוקטובר 2005, האזרחים העיראקים יצאו להצביע בבחירות הדמוקרטיות הראשונות מאז נפילת משטר סדאם. החייל השלושת אלפים נהרג בדצמבר 2006, וסימן את סופה של שנה עקובה מדם.
מותו של החלל הארבעת אלפים צפוי להתרחש בתקופה שבה המלחמה בעיראק כמעט שאינה נמצאת בתודעה האמריקנית. הסיקור התקשורתי של הנעשה בעיראק הלך ודעך בשנה האחרונה ופינה את מקומו לעיסוק בבחירות המקדימות לנשיאות ארה"ב.
פרשנים מעריכים כי עליית מספר ההרוגים לארבעת אלפים עשויה להחזיר את המדינה השסועה לשיח הציבורי בארה"ב, בייחוד לאור העובדה שהשבוע יציינו את יום השנה החמישי לפלישה האמריקנית לעיראק. עם זאת, ייתכן שהירידה במספר האירועים האלימים במדינה עלולה להשאיר המלחמה אי-שם בעמודים האחרונים של העיתונים האמריקניים.
ג'יימס סרפאנו, חוקר במכון "הריטג'", סבור כי הירידה בהתעניינות קשורה להצלחות האחרונות של הצבא בעיראק. "האמריקנים לא היו מרוצים מחוסר ההתקדמות ומהאלימות הגואה", אמר סרפאנו.
למרות הירידה במספר האירועים האלימים בעיראק, שנת 2007 היתה השנה הקשה ביותר עבור הצבא האמריקני מאז הפלישה למדינה. 899 חיילים נהרגו בשנה החולפת. החודש הקטלני ביותר היה מאי 2007, שבו נהרגו 126 חיילים אמריקנים, והרבעון הקשה ביותר היה הרבעון בין אפריל ליוני השנה, שבו נהרגו 331 חיילים.
מספר החללים האמריקנים בעיראק הוא נמוך באופן משמעותי מכפי שהיה במלחמות קודמות. בזמן מלחמת וייטנאם איבד הצבא האמריקני כ-4,850 חיילים בכל שנה בממוצע בין 1963 ל-1975. בזמן מלחמת קוריאה, בין השנים 1950-53, נהרגו כ-12,300 חיילים אמריקנים בכל שנה.