שתף קטע נבחר

חשש: רופא נגוע בחצבת הדביק חולים בהדסה

רופא בחדר המיון בהדסה עין כרם לא טרח להתחסן כנדרש נגד חצבת, ומי שנכח בשבת במקום נדרש להגיע ללשכת הבריאות בירושלים ולקבל חיסון. "הרופא קיבל חיסון אחד שכנראה לא הספיק, והוא נדבק מחולה", מסבירים בבית החולים

בבית החולים הדסה עין-כרם יצאו בקריאה לא שגרתית למטופלים ולבני משפחותיהם שביקרו בחדר המיון בשבת האחרונה: הגיעו ללשכת הבריאות המחוזית בירושלים כדי לקבל חיסון נגד חצבת, אם לא חוסנו בעבר פעמיים נגד המחלה המדבקת. הסיבה לכך היא שבחדר המיון עבד באותה שבת רופא שאובחן כחולה בחצבת.

 

האחראי ל"בהלת החצבת" הנוכחית הוא רופא שלא חוסן כנדרש נגד המחלה. "הוא עובד בחדר המיון וקרוב לוודאי שנדבק מאדם חולה שביקר במיון. הוא קיבל בעבר חיסון אחד וזה כנראה לא מספיק", הסביר פרופ' אלון מוזס, מנהל המחלקה למיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות בהדסה. 


הרופא לא חוסן כנדרש. חדר המיון בהדסה עין כרם (צילום: איי פי) 

 

מאז חודש אוגוסט האחרון דווחו בישראל למעלה מ-850 מקרים של תחלואה בחצבת. תייר בריטי שנכח באירוע במגזר החרדי והדביק שם ילדים שלא חוסנו, החל את התפרצות התחלואה הנוכחית. בעקבות ההתפרצות הוציא מנהל הרפואה הנחיות לבתי החולים לחסן את כל העובדים או לוודא כי העובדים חוסנו בעבר פעמיים, כנדרש. זאת משום שהעובדים חשופים למקרי תחלואה ועלולים בעצמם להעביר את הנגיף לאחרים, כפי שייתכן שקרה במקרה הנוכחי. לדברי פרופ' מוזס, הרופא החולה לא נענה לבקשה להתחסן. "אנחנו פועלים לחסן כל מי שבא במגע עם חולים ועושים מאמצים גדולים לחסן את כולם". 

 

עוד סיפר פרופ' מוזס: "ברגע שהתברר שבתקופה של תחילת המחלה הרופא נחשף לחולים, התקשרנו לכל מי שהיה במיון והזמנו אותם לפנות ללשכת הבריאות המחוזית. צריך לזכור שמרבית האוכלוסיה מחוסנת נגד המחלה. מי שנולד לפני שנת 1957 נחשב כמחוסן באופן טבעי. גם כל מי שקיבל בעבר שני חיסונים נגד חצבת נחשב מחוסן. חצבת היא אחת המחלות המדבקות שיש ולכן יש חשד להדבקה לכל מי שהיה בחדר המיון ולא רק למי שאותו רופא טיפל בו".

 

בעקבות הפרסומים, מאות הגיעו לקבל חיסון נגד חצבת לאחר שהוברר להם ששהו בקרבת הרופא החולה בחצבת.

 

לא הפעם הראשונה

בשבוע שעבר נתבקשו נוסעי אוטובוס בו שהה גם תינוק חולה בחצבת לגשת ולהתחסן נגד המחלה. שבוע קודם לכן נקראו נוסעי טיסה של אל-על מניו-יורק לישראל להגיע ללשכות הבריאות לאחר שבטיסה היתה ילדה בת 13 שנדבקה

 בחצבת. לפני כחודש נקראו נוסעים בטיסת אל-על מבנגקוק לתל אביב להתחסן נגד המחלה, לאחר שאחד הנוסעים במטוס אובחן כחולה. 

 

חצבת (ובשמה הרפואי Rubeola) היא מחלה נגיפית המדביקה בקלות כיוון שהיא עוברת לא רק במגע ישיר, אלא גם בעקבות שהיה עם חולה באותו חדר. החצבת מתחילה כמחלת חום מלווה בנזלת, דלקת עיניים וכאבי גרון. בשלב האחרון של המחלה מופיעה פריחה ולאחריה מחלימים. המחלה עלולה להסתבך ולהפוך לדלקת ריאות, שעלולה במקרים נדירים גם לגרום למוות. החיסון נגד המחלה ניתן בהזרקה תת-עורית בשתי מנות, הראשונה בגיל שנה והשניה בגיל שש. עד כה לא נרשם בישראל מקרה מוות בעקבות הידבקות בחצבת.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפעם האחראי לבהלת החצבת הוא רופא
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים