שתף קטע נבחר

לראשונה מאז המהומות - עיתונאים זרים בטיבט

משלחת קטנה של עיתונאים זרים הורשתה לראשונה מאז פרוץ המהומות לפני כשבועיים לבקר בלהסה, בירת טיבט. הצעד המחושב של הסינים נועד כנראה לחזק את טענות הממשלה לכך שהמצב בשטח נמצא בשליטה. בתוך כך דיווחה סין שמאות מתפרעים הסגירו את עצמם לרשויות

המשטר הסיני הודיעה היום (ד') שמאות מתפרעים במהומות הדמים הסגירו את עצמם לרשויות ובמקביל התיר לראשונה מאז החלה מחאת הטיבטים לקבוצה ראשונה של עיתונאים זרים לבקר בבירת טיבט, להסה. הצעד המחושב נועד כפי הנראה לחזק את טענות הממשלה שהמצב בשטח נמצא בשליטה.

 

מחאת הטיבטים הביכה את הממשלה הסינית בעיצומן של ההכנות לקראת האולימפיאדה שתיערך בקיץ בבייג'ינג ואילצה אותה לשגר כוחות גדולים לטיבט ולאסור על כניסת זרים ובכל זה עיתונאים זרים לחבל הארץ ההררי. עדיין לא ברור עד כמה יהיו העיתונאים חופשיים לסקר את המצב במהלך הביקור בן היומיים שתיכננה עבורם ממשלת סין באזור, אולם תמונות ראשונות מביקורם כבר החלו לזרום אל כלי התקשורת בעולם.


מחסום של משטרת סין בדרך לבירה להסה, היום (צילום: AP)

 

התקשורת הסינית הממשלתית דיווחה היום שיותר מ-600 בני אדם הסגירו את עצמם למשטרה בלהסה ובמחוז סיצ'ואן, שבו אזורים טיבטים ואשר גובל במחוז טיבט. המשטרה גם פרסמה רשימה ובה 53 מבוקשים בגין מעורבותם במהומות. סוכנות הידיעות הרשמית "שינהואה" דיווחה שלפחות 29 בני אדם נעצרו עד עתה באופן רשמי.

 

ההתקוממות באזורים הטיבטים בסין היא המחאה הרחבה ביותר כלפי המשטר הסיני מזה שני עשורים. אלפי חיילים ושוטרים שוגרו לאזור כדי להשיב את הסדר לרחובות. לטענת הממשלה, 22 בני אדם נהרגו בלהסה, בעוד שארגונים טיבטים טוענים שהמספר קרוב יותר ל-140 הרוגים, בהם 19 במחוז גנסו הסמוך לטיבט.


שוטרים צועדים ליד בניין בלהסה שנשרף במהומות, היום (צילום: רויטרס)

 

עד עתה גינו ארה"ב, בריטניה וגרמניה את תגובת סין למחאות, אך לא הודיעו על החרמת המשחקים האולימפיים או את טקס הפתיחה שייערך ב-8 באוגוסט. ואולם, הנשיא הצרפתי ניקולא סרקוזי רמז אתמול שייתכן כי יחליט

להחרים את הטקס. "אני לא סוגר את הדלת בפני אף אפשרות, אך אני חושב שעדיף להגיב בזהירות בהתאם להתפתחויות הקונקרטיות בשטח", אמר סרקוזי בתשובה לשאלה על חרם אפשרי.

 

בתוך כך, משרד החוץ הסיני תקף את העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" על שהשווה במאמר דעות בין אולימפיאדת בייג'ינג לאולימפיאדה שנערכה בגרמניה הנאצית ב-1936. לדברי סין, המאמר שכתב השר הבריטי לשעבר מייקל פורטילו מהווה "עלבון כלפי העם הסיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיתונאים עם הגיעם לסין
צילום: AP
רשימת המבוקשים בלהסה, היום
צילום: רויטרס
מעצר מפגינים טיבטים. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים