שתף קטע נבחר

 

הערכה: אחת משבע בנות סובלת מגילוי עריות

משרד הרווחה פירסם את הנתונים הכואבים מ-2007, במהלכה סיפרו 421 ילדים עד גיל 14 כי היו קורבן לעבירות מין במשפחה - עלייה של כ-17 אחוזים. עם זאת, רוב המקרים אינם מדווחים. לאחרונה הופעלו מרכזים לטיפול פסיכולוגי בילדים נפגעי תקיפה מינית

אחת משבע נשים ואחד מ-11 גברים נחשפו לפגיעה מינית בתוך המשפחה. כך מעריכים במשרד הרווחה, שפירסם היום (ה') נתונים על עבודת שירות המבחן לנוער - היחידה לחקירות ילדים במהלך שנת 2007. מן הנתונים עולה כי מספרם של הילדים שנחקרו על עבירות מין עומד על כ-2,500, מתוכם 421 סיפרו כי נפגעו מגילוי עריות.

 

על פי נתוני המשרד, בשנת 2007 נחקרו 7,770 ילדים עד גיל 14, מתוכם 2,409 ילדים נפגעי עבירות מין. יותר ממחצית מהילדים הנחקרים (1,637) ניאותו לספר שעברו תקיפה מינית - כרבע מהם, כאמור, סבלו מגילוי עריות. ואלו רק המקרים המדווחים. מדובר בעלייה של כ-17 אחוזים לעומת 2006, אז נחקרו בסך הכל 8,652 ילדים - ש-360 מהם דיווחו על גליו עריות.

 

גורמים מקצועיים במשרד אומרי שרוב המקרים לא מדווחים ולא מגיעים לטיפול, או שהטיפול מתחיל בגיל מאוחר.

 לרוב גילוי עריות מתחיל בגילאי 5 עד 12, וייתכן שאף מוקדם יותר. המגע המיני מתפתח בהדרגה ולרוב ישנה הסלמה בפעילות המינית עם הזמן.

 

האקט המיני עצמו, הם מציינים, אינו בהכרח אלים ולעיתים הוא רך ונעים, ומסתבר כי סמכות ההורה או של בן משפחה בוגר מספיקה בכדי להשיג את ציות הקורבן. הדינאמיקה המתפתחת בין התוקף לקורבנו מושתתת על תלות פסיכולוגית, כאשר מערכת היחסים נשמרת בסוד. התופעה קיימת ללא הבדל בגיל, גזע, דת, מעמד סוציו אקונומי וגישה דתית או שמרנית.

 

40% מהמקרים במחוז תל אביב והמרכז

בשנה שעברה עמד מספר האסירים המרצים עונשים מאסר בגין עבירה של גילוי עריות על 511, כאשר במחוז תל-אביב אירעו כ-40% מהמקרים, במחוז חיפה והצפון כ-30%, במחוז ירושלים 18% ובמחוז דרום 12%. במהלך 2007 התקיימו 578 דיונים בוועדות המחוזיות לגילוי עריות, אשר משותפות למשרד הרווחה ולשירות בתי הסוהר, ובמסגרתן גם הוגשו המלצות לבקשות שחרור מוקדם או יציאה לחופש.

 

עוד מדווחים בשירותי המבחן לנוער כי מספר ילדים שנפגעו ממקרים קשים של אלימות במשפחה או אלימות חמורה של אחראי עליהם עומד על 4,356.

 

"חשיבות מודעות הציבור לדיווח על 'הסוד השמור ביותר' היא קריטית לאיתור הבעיה מבעוד מועד ומניעת השלכות נפשיות קשות", אמר שר הרווחה, יצחק (בוז'י) הרצוג.

 "אני גם מבקש מהעובדים הסוציאליים לאתר את נקודת המפנה שתאפשר את פיצוח קשר השתיקה שיחשוף את המעשים הנוראים".

 

בהנחייתו של השר הרצוג הפיץ מנכ"ל משרדו, נחום איצקוביץ', נוהל מיוחד לפקידי הסעד - שעל פיו משרד הרווחה בשיתוף עם קרן רש"י והמוסד לביטוח לאומי מפעיל 12 מרכזים (מהם שניים בשלבי הקמה) לטיפול פסיכולוגי בילדים נפגעי תקיפה מינית. בנוסף יוקצו תקציבים למחלקות לשירותים חברתיים לשם קבלת טיפול מפסיכולוגים ועובדים סוציאליים. המהלך, שעלותו עשרה מיליון שקלים, מופעל מאז חודש פברואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
(אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: תומריקו
השר הרצוג. "לחשוף את קשר השתיקה"
צילום: תומריקו
מומלצים