הולנד: ראש הממשלה מתנער מסרט הקוראן
בהולנד חוששים מגל אלימות בעקבות הסרט הפרובוקטיבי שפרסם מחוקק ימני, המכנה את הקוראן "ספר פאשיסטי המעודד אלימות". ראש הממשלה טען כי הסרט, שרשם עד כה שיא של 2.4 מיליון צופים, מהווה "עלבון". הוא שיבח את האיפוק של הקהילה המוסלמית בהולנד על רקע הפרסום
חוששים מהתלקחות: ראש ממשלת הולנד יאן פטר בלקננדה, התייחס אמש (חמישי) לפרסומו של "סרט הקוראן", ודחה את האופן הפרובוקטיבי בו הוא מפרש את הקוראן. ממשלת הולנד עושה מאמצים להרגיע את הרוחות בעולם המוסלמי, במטרה למנוע התפרצות מחאה אלימה במדינה ובעולם על רקע הפרסום.
בלקננדה, שהתריע בעבר מפני פרסום הסרט, הביע תקווה כי הוא לא יוביל לגל של תגובות אלימות. "אנו מאמינים שהסרט אינו משרת שום מטרה מלבד עלבון", אמר. "עם זאת, תחושת עלבון אינה צריכה לשמש תירוץ לתוקפנות ואיומים", הוסיף.
לדבריו, ממשלת הולנד עומדת בקשר עם מדינות מוסלמיות רבות בנוגע לפרסום הסרט, וטען כי הוא "מעודד" מהאיפוק בו נקט עד כה הקהילה המוסלמית בהולנד.
הסרט, פרי יצירתו של המחוקק ההולנדי חירט וילדרס, פורסם אמש באתר האינטרנט של מפלגתו. במהלך הסרט, ששמו "פיתנה" (מלחמת אחים בערבית), מכנה וילדרס את הקוראן כ"ספר פאשיסטי המעודד אלימות".
תחילת של הסרט באזהרה מפני התמונות הקשות שהוא כולל ומיד לאחר מכן מוצגת הקריקטורה המפורסמת של מוחמד שפורסמה בדנמרק, כשראשו דומה לפצצה ממנה משתלשל פתיל דולק. האתר בו הוצג הסרט קרס זמן קצר לאחר עלייתו לאוויר, ועד כה נרשם מספר שיא של 2.4 מיליון צופים.
כבר בתחילת החודש הזהיר בלקננדה מפני סנקציות כלכליות ופיגועים אם יפורסם הסרט. הוא הוסיף כי הממשלה ההולנדית אינה שותפה לדעותיו של וילדרס וציין כי הוא מחוייב להזהיר מפני הסיכונים הללו. בעבר דווח כי הולנד נערכה לפינוי אפשרי של שגרירויות בעולם במקרה של מחאות אלימות בתגובה לסרט.
בשבת האחרונה הפגינו באמסטרדם יותר מאלף בני אדם נגד פרסום סרטו של וילדרס. המפגינים צעדו במרכז העיר ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "די לציד המכשפות נגד מוסלמים".
בהולנד צופים גם ביקורת חריפה על פרסום הסרט השערורייתי מצד מדינות מוסלמיות רבות, וממשלות איראן ופקיסטן כבר הספיקו לגנות את הפרוייקט בחריפות. עוד טרם פרסום הסרט, יצאו רבבות להפגנות מחאה במדינות מוסלמיות ברחבי העולם, בין היתר באפגניסטן באינדונזיה, במהלכן אף שרפו את דגלי הולנד ושבדיה.
גורמים בנאט"ו הביעו אף הם דאגה מהשלכות הפרסום על חיילי כוח הארגון המוצבים באפגניסטן, בהם גם כ-1,600 חיילים הולנדים.