בגלל איומים: סרט הקוראן הורד מהרשת
חברת האינטרנט ששרתיה אירחו את הסרט, שזעזע את העולם המוסלמי, טענה כי נאלצה להורידו מהאוויר בשל איומים על חיי עובדיה
בהודעה מטעם החברה נכתב כי "כתוצאה מאיומים על צוות האתר, לא נותרה לנו ברירה אלא להסיר את הסרט משרתינו. זהו יום עצוב לחופש הדיבור ברשת ובכלל, אך עלינו לדאוג קודם כל לביטחונם של עובדינו. אנו מקווים כי עדיין ישנה תקווה שמצב שנוצר יוביל לדיון בדבר יכולתנו לקבל האחד את תרבותו של השני. עמדנו מאחורי עקרונותינו, לפיהם לכל קול מגיע להישמע, אך המחיר גבוה מדי".
במהלך הסרט, ששמו "פיתנה" (מלחמת אחים בערבית), מכונה הקוראן כ"ספר פאשיסטי המעודד אלימות". תחילתו של הסרט באזהרה מפני התמונות הקשות שהוא כולל ומיד לאחר מכן מוצגת הקריקטורה המפורסמת של מוחמד שפורסמה בדנמרק, כשראשו דומה לפצצה ממנה משתלשל פתיל דולק.
התגובות מהעולם הערבי לא איחרו לבוא. בפקיסטן הפגינו עשרות מול מסגד במחאה על פרסום הסרט, ודרשו ממשלתם לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם הולנד. אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, גינתה את הסרט וכינתה אותו: "מטעה ומלא בגזענות".
לפי דיווח סוכנות הידיעות האיראנית אירנא, דובר שר החוץ של איראן כינה את הפרסום "אנטי איסלאמי ומעליב", והוסיף כי "צעד מלוכלך שכזה מוכיח את היריבות והאיבה הנמשכת של אומות מערביות מעין אלו כלפי האיסלאם והמוסלמים".
סקר שערך מכון סקרים הולנדי הראה כי פרסום הסרט דווקא הביא לירידת מפלס החרדה במדינה - ולא לעלייתו. מקרב 10 אלפים הנשאלים בסקר, כינו 82 אחוזים את הסרט "רוב מהומה על לא מאומה", וציינו כי עכשיו לאחר פרסומו, כבר אינם חוששים מפני האפשרות שיפרצו מהומות במדינה. רק 20 אחוזים מהנשאלים טענו כי הם סבורים שיפרצו מהומות בהולנד בעקבות הפרסום.