"אי מיסוד הזנות - דירדורה לידי עבריינים ופשע"
עו"ד יעקב שקלאר לא הופיע לדיון בהצעת החוק למיסוד הזנות. "כל פעם שמישהו בא לעזור לאותן נשים, באות מאה נשים לוחמניות שעוצרות את זה", הוא אומר ל-ynet. "המצב היום גורם לכך שעבריינים יהיו מעורבים בזנות"
"זנות זו אקסיומה, אבל מאחר שאסור להחזיק מקום וגם לנהל אותו, מי שמוכן לקחת את זה על עצמו הם רק העבריינים. וזה מה שהופך את התעשייה הזו למנוהלת על-ידי פשע", כך מבהיר עו"ד יעקב שקלאר מתומכי החוק למיסוד הזנות, שהורד מסדר היום בכנסת.
הצעת החוק למיסוד הזנות שהועלתה על-ידי ח"כ אלחנן גלזר (גמלאים) נידונה אתמול (יום ב') בוועדת המשנה למאבק בסחר בנשים, בראשותה של ח"כ זהבה גלאון. בדיון השתתפו נשים שעסקו בזנות וסיפרו על עיסוקן - ונוכח עדויותיהן משך גלזר את הצעתו.
עו"ד שקלאר בחר הפעם שלא להגיע לדיון, על-אף שתמך בהצעה. "כל פעם שמישהו בא לעזור לאותן נשים ולתת להן תנאים נורמלים כגון שעות עבודה מעוגנות בחוק, בדיקות רפואיות ומקום לעבוד, באות מאה נשים לוחמניות שלא מוכנות לשמוע דבר תוקפות ועוצרות את זה", הוא אומר בשיחה עם ynet.
לדבריו, הפיכת הזנות לחוקית רק תיטיב עם הפרוצות. "זנות זה אקסיומה", הוא ממשיך, "אך המצב היום הוא פרדוקסלי. זה חוקי להיות זונה, אך אם זונות רוצות לעבוד באיזשהו מקום הן עוברות על החוק. אי לכך הזנות יורדת למחתרת - ושם היא מוקפת בפשע. זה גם מה שמוביל לכך שכל מי שרוצה להשיג זונה מבריח אותה דרך גבולות ובדרכים לא חוקיות אחרות –
והן עצמן נתונות בידיהם של הסרסורים ללא זכויות מינימליות".
לטענתו של עו"ד שקלאר, אם זנות היתה הופכת ללגיטימית, נשים שהיו מוכנות ורוצות לעסוק בזנות היו מקבלות תנאים
כמו בכל מקום עבודה אחר, כגון: שעות נוספות, ביטוח, והיו עובדות במקומות נקיים. הסרסורים היו הופכים למשלמי מיסים ואנשי עסקים, כהגדרתו.
ח"כ גלאון אמרה: "ברור שאי-אפשר למגר את הזנות לחלוטין, אבל זה לא אומר שצריך לתת לה לגיטימציה. הדרך היחידה להגן על נשים שעוסקות בזנות אינה על ידי מיסודה, אלא על-ידי הוקעת הלקוחות והפללתם, ופיתוח רשת-ביטחון של זכויות חברתיות, תוכניות שיקום והקמת מקלטים לנשים".