אגד תפצה תושבות מעלה אפרים וחמרה בגין איחורים
בית המשפט קבע כי אגד תפצה שתי נוסעות מיישובים בבקעת הירדן ב-200 שקלים בעקבות איחורים חוזרים ונשנים
בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים קבע, כי אגד תפצה שתי נוסעות, תושבות יישובים באזור בקעת הירדן, ב-200 שקלים כל אחת בגין תקלות בהגעת האוטובוסים לתחנה במועד.
התובעות הן תושבות מעלה אפרים וחמרה, והדרך היחידה שלהן, לטענתן, להגיע למקום עבודתן בירושלים היא באמצעות אגד. התובעות הגישו תביעה כספית על סך 17,800 שקלים נגד אגד, במסגרתה טענו, כי בתאריכים שונים היו שיבושים בהגעת האוטובוסים, וכי רמת התחזוקה של האוטובוסים ירודה והאוטובוסים מלוכלכים.
מנגד, טענה אגד כי התובעות לא הוכיחו כל נזק. כן נטען, כי קווי האוטובוס המופעלים מהתחנה המרכזית בירושלים למעלה אפרים או לבקעת הירדן וכן בכיוון ההפוך הם ממוגני ירי, וזאת ע"פ הוראות צה"ל. לטענת אגד, יש מחסור באוטובוסים ממוגני ירי והצי שקיים הזדקן והתקלות בו מרובות. בשל כך נגרמים עיכובים רבים בהגעת האוטובוסים ליעדם.
לטענת אגד, למרות המצב המכני של האוטובוסים ממוגני הירי, האיחורים הנגרמים הם נדירים, ובכל מקרה הם אינם בשליטתה ומקורם בכח עליון, כגון: פקקי תנועה, חפצים חשודים ותקלות מכניות.
שירות לקוי
השופטת יעל ייטב קבעה, כי הרושם הכללי העולה, הינו שהשירות בהיבט זה הינו שירות לקוי. לדבריה, "התובעות המתגוררות בחבלי ארץ נידחים, תלויות בתחבורה הציבורית ובקווי התחבורה שמעמידה הנתבעת לרשותן. איחור בהגעת האוטובוס משמעו היעדרות מהעבודה או מכל פעילות אחרת".
נקבע, כי לאור ריבוי המקרים המוזכרים בכתב התביעה, וכן לאור הטענות המועלות בכתב ההגנה, עולה שלא היה באפשרות אגד להבטיח שירות סדיר ואת הגעתם של האוטובוסים ליעדם בזמן.
עם זאת נפסק, כי טענת התובעות לגבי אירועים ספציפיים לא הוכחה. כמו-כן התובעות לא פירטו מה הנזק שנגרם להם והסתפקו בטענה הכללית לפיה בשל האיחורים נמנע מהן להגיע לעבודתן בירושלים, וכי נגרמו להן עוגמת נפש וסיכונים ביטחוניים.
השופטת קבעה, כי הוכח שקיימות תקלות בהגעת האוטובוסים לתחנה במועד, באופן שגרתי, ואף אגד הודתה בכך במפורש.
לפיכך, אגד תשלם לכל אחת מהתובעות 200 שקלים כפיצוי כולל עבור העיכובים, בתוספת 250 שקלים הוצאות משפט.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי - פסק דין
אוטובוס אגד. ארכיון
מומלצים