לא כולם בעד: "חוק המילואים מתחנף ופופוליסטי"
לצד התמיכה הגורפת לה זכה חוק המילואים בכנסת, יש מי שלא רואה בחיוב את המהלך שנועד להטיב עם המילואימניקים. "שוכחים את האלפים שְמחו אחרי מלחמת לבנון השנייה על חוסר בציוד ובמזון - ולזה החוק החדש לא נותן תשובה", אומר אריק דיאמנט, שחתם על מכתב הסרבנים
לא כולם מרוצים: מבעד לתגובות החיוביות וההסכמה הגורפת בכנסת, שאישרה פה-אחד את חוק המילואים, יש גם מי שלא רואה בחיוב את המהלך שנועד להטיב עם המילואימניקים. חלק מחיילי המילואים והחברים בתנועות הסירוב טוענים שהחוק הוא זריית חול בעיניי החיילים והתעלמות מבעיות נוספות.
"מדובר בחוק פופוליסטי מצד המחוקקים בכנסת ישראל", אמר ל-ynet אריק דיאמנט, מחותמי מכתב הלוחמים שמסרבים לשרת בשטחים. "יש כאן ניסיון להתחנף לבוחרים. פתאום כולם מנסים לצאת בסדר עם המילואימניקים ושוכחים את האלפים שמחו אחרי מלחמת לבנון השנייה על חוסר בציוד ובמזון - ולזה החוק החדש לא נותן תשובה.
"החוק אומר שחיילי המילואים יקבלו הטבה בדמות הגבלת ימי המילואים וכן הטבה כספית, אבל כולם יודעים שמי שעושה כיום מילואים זה רק מי שבאמת רוצה לשרת. ההשתמטות והסירוב התפשטו בשנים האחרונות. אסור לשכוח שלא רק מספר הימים קובע, אלא גם התסכול מהשירות במחסומים בשטחים".
דיאמנט התייחס להיבט נוסף שלא נלקח בחשבון, והוא החיילים החטופים. לדבריו, אם הממשלה היתה פועלת ביתר שאת להחזרתם או לפחות לקבלת מידע עליהם - "זה היה שווה יותר מ-100 או 1,000 שקל בחשבון הבנק של חיילי המילואים".
אסף לביא, שירת בחיל האוויר וחתם על מכתב הקצינים: "אם מקטינים את ימי השירות ומשלמים יותר, זה נשמע טוב, ועל פניו מקל. האם זה יעודד אנשים ללכת למחסומים או לפעילות בשטחים? אני לא בטוח שזה החוק המתאים.
"ברמה של לסייע כלכלית, יש כאן צעד חיובי, אבל אין ספק שמדובר בצעד נוסף להפיכת צה"ל מצבא העם לצבא שכיר. רבים מאיתנו מבינים שיש מעבר לכמה גרושים שיכנסו לחשבון הבנק, ועד שלא ייפתרו בעיות ברמות המדיניות, אני מתקשה לראות בחוק הזה את מה שיעודד יותר את המילואימניקים לצאת לשירות".
לעומת השניים, יו"ר תנועת בלת"ם, רועי רון, בירך על אישורו של חוק המילואים. "התנועה מצדיעה לכנסת על הצבעתה החשובה וההיסטורית לקבלת חוק המילואים. עם זאת, מתחייבת התנועה להמשיך ולהיאבק לתיקון סעיפי הפיצוי והתגמול שלא תוקנו בחקיקה הנוכחית", אמר רון.