בג"ץ לתושבי שדרות: המדינה תקבע קצב המיגון
עתירתם של תושבי שדרות, שדרשו מילוי התחייבויות המדינה למיגון בתיהם צמודי הקרקע, נדחתה. בג"ץ נמנע מהתערבות בעמדת הממשלה, ולפיכך תקציב המיגון יועבר ברובו רק ב-2009
בג"ץ אישר: המיגון יחכה. בבית המשפט העליון נדחתה היום (ב') עתירתם של כ-30 תושבי שדרות, שטענו כי הממשלה אינה מקיימת את התחייבויותיה כלפי אזרחי המדינה מאחר שאינה דואגת למיגון הבתים צמודי הקרקע של התושבים. בג"ץ נמנע מלהתערב בהחלטת הממשלה על תוכנית המיגון ביישובי הנגב המערבי, הסובלים מירי הרקטות מרצועת עזה.
השופטים קיבלו את עמדת המדינה לפיה יש להיצמד לתוכנית המיגון של הממשלה, אולם ציינו כי הם מקווים כי הנסיבות המיוחדות יביאו להאצה של מועדי ביצוע פעילות המיגון.
בפסק הדין של השופטים אילה פרוקצ'יה, סאלים ג'ובראן ויוסף אלון נכתב כי אין מקום להתערב בסוגיות של ביטחון והגנה, שם סמכות הממשלה רחבה ביותר.
"במסגרת מדיניות הממשלה, לא ניתנה אופציה למיגון עצמי של בתי מגורים בשדרות על ידי התושבים עצמם, תוך החזר ההוצאות... תוכנית המיגון של הממשלה מושתתת על פרויקט רב-מידות, האמור להתבצע על ידי גורמי הממשלה ובפיקוחם... לא מצאנו עילה להתערב בתפיסת ביצוע זו שננקטה על ידי הממשלה", לשון פסק הדין.
לגבי לוח הזמנים שנקבע לפרויקט, לפיו יושלם שלב א' של המיגון רק ברבעון השלישי של שנת 2009, כתבו השופטים כי "במבט לא-מקצועי מן הצד, מדובר בפרק זמן ארוך לביצוע פעולות נדרשות להגנה על החיים... עם זאת, אין בידנו להורות לממשלה בצו לעשות כן, בהיעדר תשתית נתונים מלאה ומבוססת, הנדרשת לצורך כך".
שבעה חודשים של דיונים
בעתירה, שהוגשה בחודש ספטמבר נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון אהוד ברק ושר השיכון הבינוי זאב בוים,
נכתב כי חלק מתושבי שדרות נאלצו לממן בעצמם את בניית חדרי הביטחון, למרות התחייבויות המדינה למיגון - ונדרש החזר כספי.
המדינה ציינה בתשבותה כי אין כל מקור בחוק שמחייב אותה למגן את בתי התושבים בשדרות. כמו-כן שללה הבטחה שלטונית שניתנה לתושבים בעניין. בהמשך עודכנה התשובה והמדינה דיווחה על אישור הממשלה לתקצוב חלקי לבניית חדרי ביטחון בעלות של 327 מיליון שקלים. עם זאת, נמסר כי בשנת 2008 יעמוד התקציב על סך של 50 מיליון שקלים בלבד, והעבודות יחלו ככל הנראה רק בשנת 2009.