ארה"ב: נעצר אזרח החשוד בריגול עבור ישראל
משרד המשפטים בוושינגטון הודיע כי אזרח אמריקני, בן-עמי קדיש, חשוד במסירת מידע רגיש לישראל בתחומים שונים, בהם: נשק גרעיני, מערכות טילים ומטוסי קרב. ככל הנראה הוא פעל בין 1979-1985. על-פי הדיווחים, איש הקשר שלו עזב את המדינה. דובר משרד החוץ בי-ם: לא ידוע לנו דבר על-כך
אזרח אמריקני נעצר בארצות הברית, בחשד שמסר לישראל מידע ביטחוני רגיש. האיש, בן-עמי קדיש (83), חשוד במסירת מידע על נשק גרעיני, מערכות טילים - כמו פטריוט ומטוסי קרב. כך הודיע אחרי הצהריים (יום ג') משרד המשפטים בוושינגטון. ככל הנראה האיש פעל בין השנים 1979-1985. קדיש היה מהנדס מכונות בצבא האמריקני, שעבד בבסיס מחקר ופיתוח בניו ג'רזי. מאוחר יותר היום הוא יובא לבית משפט במנהטן.
ממסמכים שהוגשו לבית המשפט עולה כי קדיש הודה בחקירתו ב-FBI בעבירות הריגול וכי עשה זאת מתוך אמונה שהוא מסייע לישראל.
על פי הדיווחים בארה"ב, לקדיש הייתה נגישות למידע רגיש על מערכות נשק שונות, בהן מטוסי אף-15 שנמכרו למדינה במזרח התיכון שאינה ישראל. המידע כלל פירוט של המערכות השונות שהותקנו על אותם מטוסים. על-פי הדיווחים הוא הביא מסמכים מסווגים לביתו כמה פעמים, שם במרתף הבית צילם אותם מפעילו הישראלי.
בן-עמי קדיש, בתמונה עם חברים בארגון הווטרנים (צילום: jwv.org)
עוד דווח בארצות הברית, כי איש הקשר הישראלי של קדיש היה עמו בקשר עד לפני חודש, אך כשחשש שהפרשה תתגלה הוא עזב את המדינה. בוושינגטון חושדים כי קדיש העביר מסמכים הקשורים לביטחון הלאומי האמריקני לאיש הקשר הישראלי.
רשת NBC דיווחה ממסמכי בית המשפט, שקדיש פעל באותה צורה כפי שהיתה במקרה של ג'ונתן פולארד. עוד דווח כי איש הקשר הישראלי ביקש בחודש שעבר מהחשוד להכחיש כל קשר לישראל.
דובר משרד החוץ אריה מקל מסר בתגובה לדיווחים: "לא ידוע לנו דבר בעניין הזה. למדנו על כך מאמצעי התקשורת".
פרשת פולארד: בכלא מ-1985
פרשת הריגול הביטחוני החמורה ביותר שנחשפה בין המדינות נסובה סביב ג'ונתן פולארד, ששירת כקצין במטה הצי האמריקני והורשע בריגול עבור ישראל.
פולארד הצטרף לצי ב-1979 בתפקיד מנתח נתוני מודיעין, חמש שנים לאחר מכן הועבר ליחידת מחקר בוושינגטון שעסקה בניתוח מידע והתראה כנגד פעילות טרור. באותה שנה נפגש עם קצין חיל האוויר אביאם סלע ששהה בארה"ב. זמן קצר לאחר מכן גוייס על ידי הלק"ם (לשכה לקשרי מדע), גוף מודיעין ישראלי חסוי בראשו עמד רפי איתן.
באוקטובר 1985 עורר פולארד את חשד מעסיקיו ומעקב שהושם עליו ועל אשתו חשף את פעולתם. ב-21.11.1985 ניסו פולארד ואשתו למצוא מקלט בשגרירות ישראל בוושינגטון, אנשי השגרירות סירבו להכניסם לבניין והשניים נעצרו על ידי סוכני האפ.בי.איי שהמתינו להם בקרבת מקום. שני בני הזוג הועמדו למשפט והורשעו בעבירות ריגול שונות. אן נידונה לחמש שנות מאסר ואילו ג'ונתן למאסר עולם.
חשיפת פרשת הריגול עוררה סערה ציבורית בישראל, בארה"ב ובמיוחד בקרב יהודי ארה"ב שחששו מגל אנטישמיות וטפילת האשמות אי-נאמנות על הקהילה היהודית כולה. בתגובה לחשיפת הפרשה הודיעה ממשלת ישראל כי לא ידעה דבר על הפעלתו של פולארד בארה"ב, התנצלות רשמית פורסמה ולאחר מו"מ הסכימה הממשלה לאפשר חקירה אמריקאית של ישראלים שהיו מעורבים בפרשה.