שתף קטע נבחר
 

חברות התעופה מדווחות על הפסדי ענק

מנכ"ל דלתא איירליינס: החברות צריכות להעלות את מחיר כרטיסי הטיסה ב־15% עד 20% כדי להגיע לאיזון; הדיווחים מגיעים על רקע הודעת המיזוג בין דלתא לנורת'ווסט בשבוע שעבר, הצפוי ליצור את חברת התעופה הגדולה בעולם

דלתא איירליינס, חברת התעופה השלישית בגודלה בארה"ב, דיווחה היום (ד') על הפסד רבעוני של 6.39 מיליארד דולר, או 16.15 דולר למניה, בשל הזינוק במחירי הדלק הסילוני, וזאת למרות עלייה של 12% במכירות. לשם השוואה, בתקופה המקבילה אשתקד, אז היתה עדיין במעמד של פשיטת רגל (הגנה מפני נושים) עמדו הפסדי החברה על 130 מיליון דולר.

 

נורת'ווסט איירליינס דיווחה גם היא היום על הפסד ענק של 4.1 מיליארד דולר ברבעון הראשון, או 15.78 דולר למניה, לעומת הפסד של 292 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מכירות החברה צמחו ל־3.13 מיליארד דולר, לעומת 2.87 מיליארד דולר אשתקד.

 

מוקדם יותר השבוע דיווחו גם ענקיות התעופה האמריקאיות יונייטד איירליינס, אמריקן איירליינס וקונטיננטל איירליינס על הפסדים ברבעון הראשון, בשל מחירי הדלק.

 

מחיר הדלק הסילוני עלה ל־3.73 דולר לגלון (3.8 ליטרים) במסחר בשבוע שעבר בניו-יורק, לעומת 2.06 דולר לגלון לפני שנה.

 

מנכ"ל דלתא, ריצ'רד אנדרסון, אמר כי חברות התעופה האמריקאיות צריכות להעלות את מחירי הכרטיסים ב־15% עד 20% כדי להגיע לאיזון, לנוכח מחירי הדלק הגבוהים. לדברי אנדרסון - "מחירו של כרטיס טיסה צריך לשקף את העלות המלאה של הדלק", והוסיף כי העלאת מחירים כזו עלולה לפגוע בביקוש, ולהוביל לקיצוץ במספר הטיסות של חברות התעופה.

 

מאז ה־20 בדצמבר יקרו חברות התעופה את מחירי הכרטיסים תשע פעמים, וכמה חברות אף העלו בשבועות האחרונים את התעריף על הפקדת מזוודה שניה ומספר תעריפים נוספים.

 

דלתא ונורת'ווסט מתאחדות

בשבוע שעבר הודיעה דלתא כי היא מתכוונת לרכוש את נורת'ווסט תמורת כ-3 מיליארד דולר, בעסקה שתיצור את חברת התעופה הגדולה בעולם במונחי תנועת נוסעים. המיזוג נתון לאישור בעלי מניות דלתא ונורת'ווסט, כמו גם הרשויות בארה"ב, אישורים הצפויים להתבצע במהלך השנה.

 

הדיווחים מגיעים על רקע ההודעה כי ממשלת איטליה תעביר 300 מיליון אירו לאליטליה, על מנת להציל את החברה מפשיטת רגל.

 

לעומת חברות התעופה, דיווחה יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג על זינוק של 38% ברווח הנקי ברבעון הראשון, על רקע גידול במכירות ובהזמנות. בואינג דיווחה כי רווחיה ברבעון הסתכמו ב־1.2 מיליארד דולר, או 1.62 דולר למניה. ההכנסות צמחו ב־4% ל־16 מיליארד דולר. העברות המטוסים עלו ב־8.5% לעומת אשתקד, כאשר כמעט שני שלישים מהמטוסים הועברו ללקוחות מחוץ לארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפסדים לחברות התעופה
צילום: איי פי
מומלצים