"העם עם הגולן? הפעם המאבק יהיה פוליטי"
העיתונאי אורי אורבך, שהמציא לפני יותר מעשור את הסיסמה הידועה, סבור שמאפייני המאבק על רמת הגולן השתנו. ליאור חורב, המשמש כיועץ למועצה האזורית גולן, טוען כי המאבק נמצא בנקודת פתיחה טובה יותר מזו של הקמפיין בשנות התשעים: "הגולן התנחל בלבבות"
"העם עם הגולן. השאלה היא מה הוא מוכן לעשות בשביל זה" - כך אמר ל-ynet הוגה הסיסמה הידועה, העיתונאי והשדרן אורי אורבך, יותר מעשור לאחר שהגה את המשפט שהפך מזוהה כל-כך עם רמת הגולן. בחלוף השנים, סבור אורבך, מאפייני המאבק השתנו. הפעם "המאבקים יהיו פוליטיים", אמר.
כשנשאל על ההתפתחויות האחרונות בנושא, אמר אורבך: "אני מוטרד מזה, משום שאני לא סומך
לדברי אורבך, סיפורו של המשפט המפורסם התחיל בהפגנה רכובה של תושבי רמת הגולן שעלו לירושלים בתחילת שנות ה-90. גיסו, תושב הרמה, ביקש ממנו את עזרתו והשאר היסטוריה. "אחרי זה הסיפור התגלגל וזה לא היה בשליטתי", אמר.
ליאור חורב, אסטרטג פוליטי ויועץ למועצה האזורית גולן, סבור שמאפייני המאבק השתנו. "הגולן שינה פאזה ולא מדבר במונחים פוליטיים, אלא איכות חיים וסגנון חיים, הוא הפך לאזור של נורמליזציה, אזור שיש עליו קונצנזוס".
לדברי חורב, ב-2007 ביקרו ברמת הגולן יותר משני מיליון מטיילים. לטענת חורב, רוב העם מתנגד לנסיגה מהגולן, בעיקר בגלל כשלון אוסלו. "היתה חוויה מאוד מיוחדת לאנשי מרכז ושמאל, היתה אמונה שהנכונות לשלום תביא איתה את הדבר הזה, אבל המשוואה הזו מתה".
לדבריו, להבדיל מאזור יהודה ושומרון ורצועת עזה שנותקה מישראל, שם הישראלי מוכן לשלם את המחיר בגלל הבעיה הדמוגרפית, ברמת הגולן לא נתפס איום שכזה על הרוב היהודי.
חורב מוסיף כי האהדה לגולן שווה בערכה לירושלים ולפעמים עולה עליה, "גבוהה מתל-אביב וגבוהה ממקומות אחרים".
מבחינה פוליטית, חורב לא רואה עתיד לממשלה שתיסוג מהגולן. "משא ומתן מדיני בינינו לבין הסורים מפרק את הממשלה בתוך 24 שעות", אמר. "ש"ס תפרוש מהממשלה ולהערכתי גם גורמים במפלגת העבודה וקדימה יפרשו".
לדבריו, רמת הגולן נמצא בנקודת פתיחה טובה יותר מזו של הקמפיין בשנות התשעים. "תושבי הגולן צריכים לדעת שהגולן התנחל בלבבות ושהוא כמעט האופק של מדינה עם מותניים צרות, שיש לה את המרחבים של הגולן, שנותנים לה לא רק ביטחון אלא גם מפלט רוחני ותרבותי".