טופספין מדיקל מפטרת 40% מעובדיה
לאחר שהתברר כי הצנתר שמפתחת החברה אינו מתאים לשימוש מסחרי, הודיעה טופספין מדיקל, המפתחת טכנולוגית הדמיה, כי תפטר 20 עובדים ותצמצם את הוצאות המחקר
טופספין מדיקל, העוסקת בפיתוח טכנולוגית הדמיה, הודיעה היום על צמצום כוח האדם ב-40% ועל צמצום הוצאות המחקר והפיתוח.
לפי הודעת החברה, בעקבות מידע שאספה והתייעצויות שנערכו עם מומחים מקצועיים בתחום, הדור הנוכחי של צנתר ההדמיה שמייצרת החברה אינו מתאים לשימוש באופן מסחרי ושגרתי ויכול לשמש בשלב זה בעיקר לאיסוף מידע קליני.
החברה מעריכה כי יש צורך בהמשך פיתוח ושיפור צנתר ההדמיה ויכולת המדידה שלו לצורך הפיכתו למוצר מקובל יותר לשימוש מסחרי בהיקף נרחב, פיתוח שיצריך השקעת משאבים וזמן משמעותיים. בנוסף, החברה טרם קיבלה את אישור רשות התרופות והמזון בארה"ב (FDA) לשיווק המכשיר בארה"ב. ירון טל, מנכ"ל החברה, מסר כי החברה תקיים את ההסכמים הקיימים ותמשיך להפיץ את המוצר, אך לא תחתום הסכמי הפצה נוספים.
החברה הודיעה כי היא תפטר 20 מעובדיה, כך שבתום המחצית הראשונה של 2008 מספר העובדים בחברה יעמוד על כ-30. בנוסף הודיעה החברה כי תפעל לגיוס הון להמשך פעילות. בין היתר, יבחנו אפשרויות שונות למימון פירעון אג"ח (סדרה א') של החברה או להמרתן למניות החברה, לרבות בדרך של ביצוע הצעת רכש לאג"ח האמורות על ידי החברה כנגד תמורה המשלבת תשלום במזומן והנפקת מניות של החברה.
לפי הודעת החברה, טופספין תקדיש כעת משאבים רבים יותר להאצת המחקר והפיתוח של המוצר האורולוגי של החברה, ותבצע ניסוי קליני ראשון במטרה להוכיח את בטיחותו של המוצר, ואת יכולת האבחנה שלו בין גידולים סרטניים בערמונית, לבין רקמת ערמונית שאינה סרטנית.
טופספין מדיקל הוקמה ב-1999 בדלאוור ארה"ב והונפקה בבורסה בת"א בספטמבר 2005. החברה עוסקת, באמצעות חברות הבת טופספין מדיקל ישראל וטופספין אורולוגיה, במחקר ופיתוח של טכנולוגית הדמיה באמצעות תהודה מגנטית (Magnetic Resonance Imaging – MRI). הדבר נעשה באמצעות גשש (Probe) זעיר להדמיה מקומית של אברים שונים בגוף וזאת ללא צורך בסורק MRI.
עיקר פעילות הקבוצה בשוק הרפואי לקרדיולוגיה פולשנית. בעלי העניין העיקריים בחברה הם פיטנגו (13.23% מהון המניות של החברה), ישראל סיד (11.82%), גיזה (10.4%) וג'ונסון & ג'ונסון (9.48%).
מומלצים