שתף קטע נבחר
 

מבצע חילוץ: שישה סוסים הוצלו מהתעללות

השירותים הווטרינריים ויחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות בסיוע משטרת ישראל, חילצו השבוע חמש סוסות שסבלו מרזון קיצוני והוחזקו בתנאים קשים במושב מרחביה וסוסה שבעליה היכו אותה בשרשרת ברזל עד זוב דם באזור אום אל-פאחם. הסוסות מתאוששות במתקן מוגן ובתום השיקום תועברנה למשפחות מאמצות

מסכת ההתעללויות בסוסים ברחבי הארץ נמשכת והשבוע נחשפו שני מקרים נוספים. בעקבות תלונה של מספר תושבי מרחביה במשרד החקלאות בגין חשד להתעללות בקבוצת סוסים במושב, הגיעו ביום שלישי צוותי יחידת הפיצו"ח (פיקוח על החי והצומח) והשרותים הווטרינרים במטרה לבדוק את התלונה, ונחרדו לגלות מראות קשים.

 

"שש סוסות שוכנו בחממות שעברו הסבה לאורוות, אך במקום לא היה גג, אלא יריעות ניילון שחורות שהיו קרועות לחלוטין והסוסות היו חשופות לתנאי מזג האוויר הקשים", מספרת ל-ynet רופאת הסוסים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות, ד"ר צביה מילדנברג. "כל הסוסות היו במצב של רזון, כאשר שלוש מהן רזות באופן קיצוני. הצלנו שלדים מהלכים על ארבע".

 


 

סוסה במצב רזון קשה (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר)

 

לדברי מילדנברג, בעלי הסוסות גידל אותן להנאתו ולא למטרות פרנסה. בעקבות קשיים כלכליים הוא התקשה לממן את אחזקת הסוסות. "הן לא אכלו זמן רב למרות שסביבן היה שדה גדול של חציר אספספת, שנחשב לחציר המשובח ביותר לסוסים", היא מגלה. "נראה כי הן לא יצאו מהאורווה המאולתרת מזה זמן רב".

 

במהלך הפעילות, לא נרשמה התנגדות מצד הבעלים ולאחר שאישר את הוצאתן והעברתן למתקן מוגן, הוזמן מחלץ למקום. במהלך הפינוי, אחת הסוסות הבוגרות התמוטטה בדרכה למשאית ההובלה. "היא היתה במצב מזעזע וסבלה מרגליים נפוחות ובעיות גידים, בנוסף לרזון הקיצוני. לצערי, לאחר שלא הצלחנו להרים אותה, נאלצנו לבצע המתת חסד". מסבירה מילדנברג. 

 

"החשוד היכה את הסוסה בשרשרת ברזל עד זוב דם"

 

במהלך פינוי הסוסות ממושב מרחביה, התקבלה קריאה נוספת לעזרה. לעמותת "תנו לחיות לחיות" הגיע דיווח על סוסה שעברה מסכת התעללויות באזור אום אל-פאחם. לטענת העמותה, במסגרת פעילות של שוטרי יס"מ הם הבחינו בבחור בן 18, תושב אחד הכפרים הסמוכים, כשהוא מנסה להריץ סוסה שהתקשתה בהליכה.

 

בעקבות פנייה של השוטרים לעמותה בחילוץ הסוסה, יצרו הפעילים קשר עם יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות.

 

הסוסה זכתה לאבטחה צמודה מקרב השוטרים עד להגעת צוות משרד החקלאות למקום. "החשוד היכה אותה בשרשרת ברזל עד זוב דם ולאחר שהורידו אותו ממנה, הוא נעצר ונלקח לחקירה", אומרת מילדנברג.

 

"הסוסה היתה שרויה בכאבים עזים, סבלה מגידים קרועים ברגליים, היתה מלאה בקרציות וניתן היה לראות שמדובר בהתעללות ממושכת. רק לאחר שנתנו לה סמים משככי כאבים היא הצליחה לעלות למשאית".

 


אחת הסוסות התמוטטה ומתה (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר)

 

לאחר השיקום: משפחות מאמצות יגדלו את הסוסות

 

הסוסות מתאוששות כעת במתקן מוגן של המשרד. להערכת מילדנברג, באמצעות תפריט תזונתי מיוחד הסוסות ממרחביה תתאוששנה תוך פרק זמן סביר, אך הסוסה הנוספת תישאר נכה לצמיתות בעקבות בעיות אורטופדיות קשות. בעל הסוסות ממרחביה נחקר תחת אזהרה בגין עבירה על חוק צער בעלי חיים ובכוונת המשרד לפתוח נגדו בהליכים משפטיים.

 

במסגרת התוכנית להצלת סוסים וחמורים שהחלה בשנה שעברה, הוצלו עשרות סוסים וחמורים ברחבי הארץ. האם הסוסות יושבו לבעליהן בתום תהליך השיקום? "באופן עקרוני, הבעלים יכולים לדרוש אותם אך הדבר תלוי במצב הבריאותי של הסוסים, התחייבות שלא לעבור את אותה עבירה בשנית וכן לשלם את עלויות הטיפול וההובלה למתקן", מסבירה מילדנברג. "ברוב המקרים, הסוסים לא מושבים לבעליהם, אלא מועברים למשפחות מאמצות. למעשה, זו תהיה התחנה האחרונה שלהם, בה יקבלו בית חם ואוהב עד סוף ימי חייהם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוכתה בשרשרת ברזל
צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
חיים באורווה מאולתרת ללא הגנה
צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
הסוסות מובלות למקום מבטחים
צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
מומלצים